Mihail Vlasov, șeful Camerei de Comerț, prins în flagrant când lua mită

Președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCIR), Mihail Vlasov, a fost prins în flagrant în timp ce primea 200.000 de euro mită de la denunțător, reprezentând un avans din suma totală promisă, de 1 milion de euro, transmite Mediafax. Vlasov ar fi urmat să intervină pentru soluționarea unui proces la Curtea de Arbitraj de pe lângă CCIR, unde vicepreședinte este Vanda Vlasov, fiica sa și soția fostului ministru Cristian David, pus sub învinuire de DNA pentru fals în declarații.

Vlasov a fost reținut de procurori și dus la audieri.

Conform sursei citate, șeful Camerei de Comerț și Industrie din România a fost prins în flagrant în timp ce încasa o mită în schimbul căreia trebuia să-și folosească influența.

Vlasov în CV

Potrivit CV-ului său, Vlasov s-a născut în anul 1943 și este este profesie avocat. În perioada iulie 2004 - decembrie 2008 a fost parlamentar în Legislativul României.

Mihail Vlasov conduce Camera de Comerț și Industrii (CCIR), o organizație non-guvernamentală care și-a pierdut reprezentativitatea pentru mediul de afaceri, din anul 2007, în prezent aflându-se la al doilea mandat. 

Alte funcții: Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi (1997 – prezent), Preşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial Iaşi (1997 – 2007), Preşedinte Onorific al Fundaţiei Aşezământul Comercial Românesc (1997 – 2007).

Propus șef peste firmele din România


Deputații Romeo Nicoară (PNL), Dorin Petrea (PSD) și Aurel Vainer (minorități) au inițiat la sfârșitul lunii noiembrie 2013 un proiect de lege care ar fi oferit CCIR, potrivit România Liberă, puteri discreționare asupra mediului de afaceri. 

Conform sursei citate, noul proiect propune ca termenul de Cameră Judeţeană (CJ) să nu poată fi folosit decât de entităţile înfiinţate în baza noii legii. Cu alte cuvinte, actualele Camere trebuie desfiinţate şi apoi reînfiinţate. Noile CJ nu vor putea apăra, deci, decât sub auspiciile ONG-ului condus de Vlasov. Dacă în actuala formă a legii Camerelor din 2007, acestea organizează sau avizează târgurile şi expoziţiile, cei trei parlamentari sugerează că pentru aceasta ar fi necesar avizul CJ respective.

Anterior acestei inițiative, Parlamentul a respins un proiect conform căruia Registrul Comerțui, aflat în subordinea ministerulu Justiției, ar fi urmat să se subordoneze CCIR.

Iniţiativa ar fi adus ONG-ului venituri cifrate anual la aproximativ 50 de milioane de euro, anume integralitatea taxelor încasate de la cele câteva sute de mii de companii din România

Vlasov a mai încercat preluarea Registrului Comerțului în anii 2005, 2007 şi 2009.

Reclamat de colegi pentru abuz în serviciu

Conform "Dosar de politician", colegi ai lui Vlasov de la Camera de Comerț au depus pe numele acestua mai multe plângeri penale pentru abuz în servicu în legătură cu modul de administrare a patrimoniului CCIR. Lui Mihail Vlasov i se reproșează cheltuirea unei sume de aproximativ 1,3 milioane de euro peste plafonul aprobat de conducerea executivă a ONG-ului, care ieșise pe pierdere în 2011.

Prietenia cu Mona Pivniceru

Mihail Vlasov este considerat un apropiat al fostului ministru al Justiției, Mona Pivniceru, în mandatul căreia s-a încercat, nu pentru prima oară, trecerea Registrului Comerțului din subordinea MJ în cea a CCIR.

Revista Kamikaze a publicat în 2011 fotografii din care reieșea că Mona Pivniceru, la acea vreme judecătoare la ÎCCJ, locuia timp de cinci zile pe săptămână, cât stătea la București, într-o vilă închiriată de Camera de Comerț și Industrie.

"Este o prietenie adevarată, sinceră şi curată definitiv, care nu poate fi atinsă sau murdarită, indiferent de cantitatea de lături cu care este împroşcată. Dar şi pe mine şi pe ea, despre tot ce se spune rău şi murdar, ne doare la bască!", descria Vlasov relația sa cu Mona Pivniceru.

Vlasov este socrul liberalului Cristian David, fost ministru al Românilor de Pretutindeni și al Internelor.

"Excelența Sa" Vlasov

Numele lui Mihai Vlasov apare într-un dosar cu privire la cămătari și jocuri de noroc, potrivit Evenimentul Zilei. Președintele CCIR are calitatea de parte vătămată în dosarul clanurilor de interlopi "Duduianu" și "Caran"

"Cu privire la Mihail Vlasov s-a stabilit faptul că acesta frecventează săptămânal cazinourile. Acesta pariază sume considerabile de bani, iar în momentul în care pierde, pentru a continua să joace, apelează la diverşi cămătari, printre care şi Stan Gheorghe, zis "Bulgaru'", de la care împrumută bani cu camătă", se arată în rechizitoriul procurorilor din Parchetul Capitalei.

Chemat la Parchet la data de 19 iulie, unde i s-au arătat fotografii cu interlopii de la care ar fi împrumutat bani, Vlasov a declarat că nu-i sunt cunoscute persoanele.

Conform Evz, Vlasov și-a obligat subordonații din CCIR să i se adreseze cu "Excelența Sa".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel