EXCLUSIV  'Mihai Viteazul' i-a cucerit pe chinezi. Constantinescu: 'Sunt lucruri magice acolo'

Mihai Viteazul (Amza Pellea), film. foto: captura video
Descriere foto: Mihai Viteazul (Amza Pellea), film. foto: captura video

Basil Constantinescu, ambasadorul României în RP Chineză, a povestit într-un interviu pentru DCNews cum sunt văzuți românii de către chinezi, dar și care este filmul care i-a cucerit pe aceștia.

”Eu sunt de 9 luni în China și mi s-au întâmplat niște momente magice, cu oameni de rând. Dacă v-aș întreba acum în ce an a fost produs filmul 'Eu, tu și Ovidiu' sau 'Valurile Dunării' sau 'Zile fierbinți' și cine sunt actorii am putea avea dificultăți să ne reamintim. Să-ți spună un chinez pe stradă că 'Zile fierbinți' a fost produs în '77, iar 'Eu, tu și Ovidiu' în '78...!?!? Sunt lucruri magice acolo. Unul dintre vectorii pe care i-am avut și pe care trebuie să-i capitalizăm, pentru că oamenii ăștia se duc ușor, ușor - vorbim de generațiile care acum au 80 de ani, 70 de ani... 50 de ani - ei au crescut cu filmul românesc. Ei au descoperit vestul prin ochii filmului românesc”, a relatat ambasadorul.

Dezvăluire uluitoare în interviul pentru DCNews:

”Este o chestiune absolut uluitoare pe care v-o spun acum: Cel mai vizualizat film din istoria Chinei, filmul cu cele mai multe încasări este 'Mihai Viteazul' care are peste 2,8 miliarde de vizualizari și care este un film 'viu'. Acum, noi, când stăm de vorbă, sunt cel puțin 50 de cinematografe în China care difuzează la matineu filmul Mihai Viteazul exact pentru acei consumatori care sunt născuți în anii '60, '70 și care dimineața, între a-și duce nepotul la grădiniță și a-l lua înapoi, merg și văd filmul”, ne-a spus ambasadorul României în China, Basil Constantinescu.

Puteți viziona intreg interviul aici:

VIDEO

 

Vezi și: Basil Constantinescu, investiții strategice: China, principalul vector de dezvoltare globală

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26