Mihai Răzvan Ungureanu: Ponta va fi lăsat singur. Reacția externă va veni

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, demis în urma unei moțiuni de cenzură, a vorbit duminică, în cadrul emisiunii "Dosar de politician" e la B1 TV despre moțiunea de cenzură pe care PNL a depus-o.

Despre moțiune, Ungureanu spune că sunt șanse apreciabile. "E greu de citit pentru că dinamica grupurilor parlamentare va fi accentuată odată cu creșterea presiunii pe Ponta. Toate declarațiile de afiliere, unele dintre ele chiar lăcrimoase, toate sunt fum".

"Mai departe se va vedea că Ponta va fi lăsat singur. Acum, prin felul în care atacă tot ceea ce consideră că îi provoacă răul, crează premisele a două catastrofe politice - desființarea PSD sau reducerea la un micron politic ori o lovitură grea dată statutului democrației române. E greu să înțelegi cu ochii unui european cum se poate ca un înalt demnitar al unui stat european se prevalează de scenarii cosmice pentru a se apăra contra unei acuzații cu dovezi din partea DNA", spune fostul prim-ministru.

Citește și: Norica Nicolai: Victor Ponta nu trebuie să demisioneze. Poate fi o lecție pentru mulți politicieni români

În ceea ce privește reacția premierului când a trimis către ambasadele din România a unor țări scrisori "în care sunt relatate toate raționamentele profund false. Când faci așa ceva nu denotă decât disperare că va exista o reacție dură din partea statelor partenere nouă".

Ungureanu este de părere că "va exista o critică la adresa premierului pe care le face la adresa justiției, asupra independenței justiției. Toate ambasadele au trimis către centrale explicațiile pe care le au ei, rapoartele lor care sunt mult mai obiective decât scrisorile redactate din disperare. Reacția externă va veni. Ce credibilitate, ce onorabilitate poate să aibă un premier urmărit penal?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel