Mihai Perifan, șeful OPC Constanța, reținut de DNA după ce a fost prins în flagrant

Şeful Comisariatului Judeţean pentru protecţia Consumatorilor Constanţa a căzut în plasa pe care i-au întins-o procurorii anti-corupţie. Mihai Perifan a fost reţinut pentru 24 ore după ce a fost prins în flagrant când dădea mită unui poliţist, pentru a schimba cursul unui dosar penal. Alături de el a mai fost reţinut şi inspectorul ANAF Damu Fudulea. 

Procurorii susțin că joi, 19 martie 2015, Mihai Perifan a primit informaţii de la Damu Fudulea şi a promis unui ofiţer de poliţie 15.000 euro. Intenţia şefului de la Protecţia Consumatorilor era să-l facă pe un poliţist de la Serviciul Economic al IPJ Constanţa să soluţioneze favorabil un dosar în care era implicată o rudă a sa. 

Perifan i-a dat poliţistului 14.000 euro pe data de 19 martie şi i-a promis că revine cu încă 1.000 euro a doua zi. Atunci când s-a întors cu banii însă, el a fost prins în flagrant de către procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Constanța.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, dar şi amicul său de la Direcţia Generală Antifraudă au fost reţinuţi pentru 24 ore. Primul pentru dare de mită şi al doilea pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. 

Vezi și: Surpriză! Un fost ministru părăsește arestul preventiv

Damu Fudulea era și detaşat de la ANAF la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. 

Mihai Perifan şi Damu Fudulea urmează să fie duşi sâmbătă, 21 martie, în faţa magistraţilor de la Tribunalul Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. 

Mihai Perifan a fost numit şef la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa pe 1 mai 2014. El a fost inspector în cadrul Administraţiei Sectorului 3 Bucureşti - Finanţe Publice şi a fost detaşat şi promovat temporar pe funcţia publică vacantă de comisar şef adjunct din cadrul CJPC, conform adevarul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel