Mihai Morar, îndurerat. "Diagnosticul a căzut ca un bolovan"

Plin de durere, Mihai Morar a povestit o întâmplare care l-a lăsat cu ochii în lacrimi.

Este vorba despre povestea unei fetițe – Gabriella Miller – care a pierit mult prea devreme, fiind diagnosticată la vârsta de zece ani cu o boală extrem de gravă – tumoare pe creier. Când a înțeles că nu mai are mult de trăit, copila a făcut un gest minunat.

Înainte de Craciunul trecut, Gabriella a promis ca va convinge 1 milion de copii sa ii trimită lui Mos Crăciun 1 milion de scrisori. O companie din Statele Unite a promis ca va dona 1 dolar pentru fundatia Gabriellei pentru fiecare scrisoare trimisa Mosului. Iată povestea emoționantă care l-a lăsat pe Mihai Morar cu ochii în lacrimi.

"POVESTE CU O EROINÃ A CRÃCIUNULUI

În noiembrie, anul trecut, Gabriella Miller, puștoaica din fotografie, se pregătea pentru aniversarea de 10 ani. O vizita cu părinții ei la doctor a făcut-o sa nu se mai gândească deloc la ce cadou își dorește de ziua ei. Diagnosticul a căzut ca bolovan care se desprinde dintr-o stâncă. Fetița avea o tumoare pe creier. "Cât o nucã de mare..." a spus medicul. "Pai hai sa spargem nuca" a fost reactia inocenta a Gabriellei. Era prea târziu pentru spartul nucilor. Tumoarea era imposibil de operat.

Pana la Crăciun mai erau câteva saptamâni. Cu o boala ei nu mai putea sa lupte. Dar cu puterea care i-a mai rămas, Gabriella putea sa spargă nucile celorlalti copii pentru care nu era încă prea târziu.

Înainte de Craciunul trecut, Gabriella a promis ca va convinge 1 milion de copii sa ii trimită lui Mos Crăciun 1 milion de scrisori. O companie din Statele Unite a promis ca va dona 1 dolar pentru fundatia Gabriellei pentru fiecare scrisoare trimisa Mosului.

Într-un timp record, pe adresa Moșului au venit 250.000 de scrisori de la copii din întreaga lume. 250.000 de dolari. 250.000 de particule de praf de stele. Pentru ca din praf de stele se compune speranța pentru copiii bolnavi de cancer.

La 10 ani, Gabriella putea înțelege ca pentru ea nu mai exista șanse. Dar nu putea sa accepte ca, totuși, nucile nu pot fi sparte. La începutul anului 2013, puiul de om maturizat prea repede a înființat Fundatia "Spargem Nucile". Ii răsunau încă vorbele medicului: "E cât o nuca de mare..." Si a strâns alți mulți bani pentru celelalte povesti care, spre deosebire de a ei, aveau șansa unui happy end.

Gabriella a închis ochii într-una din ultimele zile din Octombrie. Puternică și iubită. Azi dimineața i-am spus povestea la radio.Închid microfonul i pe telefon îmi apare o alerta de mesaj pe Facebook: "Mihai, poti sa-mi spui numele fetiței din America? Sunt mama unei Fetițe care a suferit de aceeași boala. Și a murit în aceeași zi cu fetița din povestea ta."

Abia in clipa aceea mi s-au umezit ochii. Și m-am revoltat pe Marele Povestitor. Și l-am întrebat în gând pe bătrân: "Moș Crăciun, nici măcar tu nu mai crezi că oamenii, dacă își aduna forțele, pot sparge nucile?", a scris Mihai Morar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel