EXCLUSIV  Mihai Lucan, omul care a salvat 75.000 de vieți. Borcean, răspuns la o întrebare-cheie: NU!

Doctorul Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România, a făcut un scurt comentariu în cazul profesorului Mihai Lucan.

Deși chirurgul român, specialist în urologie, a fost linșat în presă de anumite persoane, care au spus că pentru a-și atinge scopul ar fi pus în pericol viața unui pacient, Gheorghe Borcean ne-a spus că nu s-a făcut nicio sesizare în cazul său.

"Nu am primit nicio plângere. Hotărât nu!", a zis președintele Colegiului Medicilor din România pentru DC News.

Întrebat dacă, ținând cont că Mihai Lucan a salvat 75.000 de vieți, nu s-ar fi putut întâmpla, la un moment dat, vreun accident, Gheorghe Borcean ne-a declarat: "Faptul că un medic salvează vieți înseamnă că își face datoria, lumea îl respectă, îl iubește, este amabilă cu el, dar aceste lucruri nu îl exonerează pe un doctor celebru de o răspundere alta decât cea medicală".

"Sunt afirmații despre partea medicală, care nu au fost probate încă, și mai sunt și altele - economice și financiare despre care se vorbește în presă astăzi. Acelea sunt aspecte de natură penală pe care nu vreau să le comentez sub nicio formă, iar cele medicale - atunci când vor ajunge să fie în jurisdicția mea, dacă vor fi, voi avea un punct de vedere", a mai precizat Gheorghe Borcean pentru DC News.

[citeste si]

În anul 1980, Mihai Lucan a participat la efectuarea primului transplant renal din România, făcând parte din echipa condusă de profesorul Eugeniu Proca, împreună cu profesorul Anghel Popescu. În anul 2003 a realizat prima nefrectomie laparoscopică pentru transplant asistată robotic și de telemedicină din lume, împreună cu profesorul Ralph Senner, de la Clinica de Chirurgie Robotică din München. În anul 2004 profesorul Mihai Lucan a efectuat primul transplant combinat de rinichi și pancreas. În 2010 a efectuat primul transplant de rinichi de la un cadavru, în premieră în Europa de Est. În decursul carierei, a efectuat zeci de mii de operații urologice și de intervenții endoscopice și laparoscopice, precum și mii de transplanturi renale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel