Mihai Lucan, DECIZIA CAB contestație DIICOT

Curtea de Apel Bucureşti a judecat vineri contestaţia depusă de DIICOT împotriva deciziei de lăsare în libertate a medicului Mihai Lucan.

UPDATE: Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri definitiv ca medicul Mihai Lucan să fie plasat în arest la domiciliu. 

Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia DIICOT şi a desfiinţat o decizie a Tribunalului Bucureşti din 22 decembrie 2017, instanţă care dispusese ca Mihai Lucan să fie cercetat în libertate sub control judiciar. 

--------

Pe 22 decembrie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a medicului Mihai Lucan, acesta fiind pus sub control judiciar. Aceeaşi măsură a fost luată şi faţă de fiul lui Mihai Lucan, precum şi faţă de Dan Emil Fofiu Sânpetreanu, director la Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. 

Decizia a fost contestată de procurori la CAB. 

Acuzațiile care i se aduc medicului

Mihai Lucan este suspectat că un aparat medical performant, utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer, a fost transferat ilegal de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca la clinica sa privată, unde a fost utilizat timp de şase ani. 

Potrivit procurorilor, reprezentanţii institutului şi ai clinicii au dispus, în anul 2007, transferul fizic şi fără titlu al acestui aparat din sediul institutului în cel al clinicii private, fără a întocmi niciun fel de contract în acest sens. În perioada 2007 - 2013, atât aparatul utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapia ţesuturilor afectate, precum şi consumabilele aferente achiziţionate din bugetul institutului au fost utilizate exclusiv în beneficiul clinicii private. 

Conform DIICOT, o altă modalitate de delapidare a Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca a constat în diminuarea cuantumului cheltuielilor reale ocazionate de serviciile de specialitate medicală pe care le presupunea internarea preoperatorie şi postoperatorie a pacienţilor asupra cărora au fost efectuate intervenţii chirurgicale în cadrul clinicii medicale private. 

De asemenea, o altă modalitate de delapidare a constat în folosirea resurselor financiare, materiale şi umane ale laboratorului de analize din cadrul institutului pentru efectuarea determinărilor anatomo-patologice în beneficiul clinicii aparţinând unei societăţi comerciale, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel