Mihai Ghimpu se retrage din cursa pentru președinția Republicii Moldova

Mihai Ghimpu, candidat liberal, a anunțat, vineri, că se retrage din cursa pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

Mihai Ghimpu a vorbit despre un candidat pro-european care să preia proiectul unirii Moldovei cu România. „Bineînțeles că acest proiect este unul complicat, dar benefic și necesar", a declarat acesta, citat de unimedia.info.

Deși Ghimpu nu a menționat în favoarea cui se retrage, a făcut, totuși, referire la liderul PAS, Maia Sandu, și a punctat faptul că se așteaptă ca aceasta să continue dezideratul unirii.

Citește și: Alegeri Moldova. Campanie murdară: Oligarhul care conduce totul dincolo de Prut

Ghimpu este al doilea candidat care se retrage din cursa pentru președinția Republicii Moldova, după ce, miercuri,  democratul Marian Lupu a declarat că renunță la candidatură. "Pornind de la un bazin electoral mai larg, candidatul PAS are șanse mai mari să câștige scrutinul electoral. Obiectivul PDM este ca scrutinul să fie câștigat de un candidat pro-european. Avem rezultate la limită. Pentru a avea o mai mare siguranță ca un candidat de dreapta să câștige alegerile, am decis să mă retrag din campania electorală", anunța Lupu.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc la data de 30 octombrie 2016.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel