Mihai Ghezea, fost patron al "Atac la persoană", reţinut pentru şantajarea lui Ioan Niculae

Fostul patron al ziarului "Atac la persoană", Mihai Ghezea, a fost reţinut de procurori, miercuri, fiind acuzat că l-ar fi şantajat printr-un contract de publicitate pe Ioan Niculae, patronul Holdingului InterAgro şi al echipei de fotbal Astra Ploieşti.

Surse judiciare au declarat, miercuri, că Mihai Ghezea a fost ridicat de pe stradă din zona Pieţei Victoria şi dus la Poliţia Capitalei pentru audieri.

Gheza este audiat într-un dosar de urmărire penală în care are deja calitatea de învinuit pentru infracţiunea de şantaj, scrie Mediafax.

Potrivit surselor citate, pe numele lui Ghezea s-a emis o ordonanţă de reţinere, urmând ca procurorii bucureşteni de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 să ceară arestarea preventivă a lui.

Anchetatorii îl suspectează pe Ghezea că l-ar fi şantajat pe omul de afaceri Ioan Niculae, patronul InterAgro şi al echipei Astra Ploieşti.

Sursele citate au precizat că în luna aprilie între InterAgro şi "Atac la persoană" a fost încheiat un contract de publicitate, una dintre clauzele contractuale fiind aceea ca ziarul să se abţină de la a publica materiale care să aducă atingere sau să afecteze companiile lui Niculae sau imaginea sa personală. Valoarea contractului, potrivit surselor citate, era de 1.000 de euro lunar, la debut fiind plătit un avans pe trei luni.

După primele trei luni, Mihai Ghezea a reziliat contractul şi a publicat un material jurnalistic ce viza viaţa personală a lui Ion Niculae.

Potrivit surselor citate, rezilierea bruscă a contractului a survenit ca urmare a faptului că Ghezea dorea majorarea sumei prevăzute în document. În acest context, în luna iulie patronul de la Astra Ploieşti a depus o plângere penală la poliţie acuzându-l pe Ghezea de şantaj.

Mihai Ghezea a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, într-un dosar în care Dan Diaconescu şi Doru Pârv sunt acuzaţi de şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel