Mihai Gâdea, mesaj FERM pentru Augustin Lazăr

Mihai Gâdea a prezentat luni seară, la emisiunea Sinteza zilei, un interviu emoţionant cu Iulius Filip, victimă a procurorului general Augustin Lazăr. 

Se pare că Lazăr a refuzat eliberarea disidentului anticomunist Iulius Filip, deși acesta îndeplinise fracția din pedeapsă care îi permitea eliberarea condiționată. Disidentul executase peste 1.300 de zile de închisoare din pedeapsa la care fusese condamnat în decembrie 1981, atunci când a ajuns în fața unei comisii de eliberarea condiționată de la Penitenciarul Aiud, informează Antena a3.

"Vreau să vă întreb ceva pe dumneavoastră. Vă aduceţi aminte ce făceaţi în clasa I, în clasa a II-a? Sunt nişte evenimente pe care vi le aduceţi aminte. V-aţi spart capul, învăţătoarea v-a bătut, sunt evenimente pentru un copil. Dar dacă nu mai eşti copil, şi eşti preşedintele unei Comisii de Eliberare Condiţionată de la Aiud. Şi în faţa Comisiei de Eliberare Condiţionată vine cel al cărui dosar îl ai. Şi te uiti acolo că i-a scris şi lui Ceauşescu, a scris şi în Polonia, a scris şi acolo, a scris şi acolo, au vrut să-l racoleze. I-au zis: "domnule, din maistru militar te facem gunoier," şi cum i-au prins securitatea scrisorile prin tren.

Eu vă întreb ceva în seara asta. Dacă aţi fi fost în locul lui Augustin Lazăr, asta o ţineaţi minte, sau nu o ţineaţi minte? Dacă într-adevăr nu o ţine minte, domnul Augustin Lazăr ar trebui să plece din funcţie. Dacă minte că nu-şi aduce aminte, ceea ce cred că este cazul, este cu atât mai grav. Era un moment de onoare în care Augustin Lazăr ar fi trebuit să spună: Erau vremuri foarte grele şi într-adevăr, am făcut câteva compromisuri. Acesta este unul dintre ele, pe care îl regret. Motiv pentru care, îmi dau demisia, fac ceva. Ştiţi care este diferenţa între a şti povestea şi a-l auzi pe om? Ca diferenţa dintre a fi Augustin Lazăr în 85 şi a fi Rudolpf Giuliani", a spus Mihai Gâdea la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel