Mihai Gâdea critică dur un articol din Evenimentul Zilei: Linșaj!

Președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, Octav Bjoza, este prima persoană decorată de președintele Klaus Iohannis. 

Decorația i-a adus fostului deținut politic critici în ziarul Evenimentul Zilei, într-un articol semnat de către jurnalstul Mircea Marian.

"Octavian Bjoza, preşedintele AFDPR, decorat de Klaus Iohannis, a participat, în 2009, la o comemorare a martirilor legionari" este titlul articolului din Evenimentul Zilei. Realizatorul emisiunii "Sinteza Zilei", Mihai Gâdea, a calificat articolul drept un "linșaj". 

Octav Bjoza a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică în timpul comunismului. "Nu sunt legionar, n-am fost şi e prea târziu să mai devin", a spus atunci Octav Bjoza, fapt întărit și la Antena 3: "Am stat deoparte atunci când a fost vorba de mişcarea legionară, în temniţele comuniste nu existau culori comuniste, acolo exista doar partidul luptătorilor anticomunişti".

Despre decorația acordată de Klaus Iohannis chiar în prima zi de mandat, Octav Bjoza consideră că "faptul că preşedintele, în prima lui zi de mandat, s-a gândit să ia legătura cu ultimii supravieţuitori ai temniţelor şi ai lagărelor de exterminare comuniste pentru noi a însemnat un lucru extraordinar. O stare de emoţie ne-a bântuit pe toţi, dar impactul a fost extraordinar". 

Octav Bjoza a conchis intervenția sa la Antena 3, prin declarația: "Eu mi-am iertat călăii, dar nu toți colegii mei i-au iertat. Eu așa am fost educat să iert, dar de uitat nu voi uita niciodată". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel