Urmărește emisiunea live


Mihai Gâdea a dezvăluit cu ce se ocupă urmașa Ecaterinei Teodoroiu

Mihai Gâdea a vorbit – în cadrul emisiunii pe care o prezintă – despre stră-strănepoata Ecaterinei Teodoroiu. Acesta a dezvăluit cu ce se ocupă urmașa ei.

“Dau un exemplu apropo de iubirea de țară și de situația în care oamenii au oferit totul și ce-a făcut țara pentru ei? Pentru mine – poate cea mai impresionantă poveste este cea a Ecaterinei Teodoroiu, tânăra care a fost pe front. Toată lumea a auzit de ea. Am descoperit că are o stră-strănepoată. A făcut facultate în România și a terminat-o cu bine. Țara nu a avut nimic pentru ea, iar acum are grijă de bătrâni în Italia. Nu putem să ne simțim în țara noastră ca acasă? Nu se vor termina aceste abuzuri?”, a spus Mihai Gâdea la Sinteza Zilei.

În urmă cu câteva luni, Adevărul scria că stră-strănepoata Ecaterinei Teodoroiu se luptă pentru supraviețuire, fiind plecată pe meleaguri străine de doi ani unde are grijă de bătrâni. Mama ei, strănepoata Ecaterinei, este muzeografă în Târgu-Jiu.

Ecaterina Teodoroiu s-a născut pe 14 ianuarie 1894, satul Vădeni, astăzi cartier în componența municipiului Târgu-Jiu și a decedat pe 22 august 1917. Ea a fost un sublocotenent român care a căzut în Bătălia de la Mărășești din timpul Primului Război Mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel