Mihai Fifor, ministrul Apărării. Chirieac: Iohannis și-a luat niște angajamente

Liviu Dragnea va face o remaniere mai extinsă. Astfel, portofoliul la ministerul Apărării va fi preluat de Mihai Fifor, ministrul Economiei. Bogdan Chirieac a comentat această decizie.

Astfel, se va face o nouă nominalizare și pentru Ministerul Economiei. Cel mai probabil funcția îi va fi propusă lui Gheroghe Șimon, deputat din Maramureș, pe care Liviu Dragnea l-a lăudat în repetate rânduri.

România TV informează că Liviu Dragnea voia alte variante, dar partenerii din ALDE nu au fost de acord. 

VEZI ȘI: Cine este Gheorghe ŞIMON, propus ministru la ECONOMIE

”Dc News a publicat duminică varianta Mihai Weber. În mod sigur s-a aflat în cărți la un moment dat. Probabil s-a mai discutat în coaliție. Oricum e nevoie urgentă de un ministru la Apărare. Fostul ministru Adrian Țuțuianu trebuia să participe în perioada 17-22 septembrie la o vizită în SUA unde trebuia să se întâlnească cu secretarul American al Apărării, Jim Mattis. Cumva trebuie pus un ministru la Apărare cât mai repede”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Analistul politic este convins că președintele Iohannis va accepta varianta Fifor. 

”În niciun caz nu cred că domnul Iohannis are nevoie de un scandal. Asta fiindcă și-a luat niște angajamente în Rose Garden. Și așa s-au schimbat doi miniștri ai Apărării. Cu cât lucrurile trenează cu atât domnul Iohannis e văzut mai rău de partenerii americani. Lucrurile în apărare sunt foarte tensionate. Lumea a fost deja avertizată, asigurată că nu sunt probleme în domeniul apărării, că se plătesc soldele, s-au dat toate asigurările. Ar fi culmea să avem o criză în privința numirii Ministrului Apărării. 

Criza nu e bine primită în exterior. Mai e ceva, dincolo de ce vrea domnul Dragnea. La Apărare mai trebuie și un acord. Ne place, nu ne place, trebuie un acord consultativ din partea partenerilor strategici. E important ca și americanii sa nu aibă obiecții, pentru ca Ministrul Apărării are acces la informații”, a explicat Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel