Mihai Fifor: Iohannis încalcă cu bună ştiinţă Constituţia țării

Mihai Fifor
Mihai Fifor

Mihai Fifor comentează asupra conflictului dintre Klaus Iohannis şi Guvern, provocat de faptul că preşedintele întârzie să-i desemneze pe cei doi miniştri propuşi de către PSD. 

Iată care este mesajul transmis de către Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook:

"Președintele României urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcții de ministru.

Președintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de prim-ministrul României cu privire la numirile în funcția de ministru.
Definitivă și general obligatorie.
Decizia se comunică prim-ministrului și Președintelui României și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Pronunțată în ședința din 19 decembrie 2018."- Decizia 875

Ma intreb, oare ce inseamna "de indata"? Pentru ca, atat cat mai inteleg eu limba romana, decizia CCR, obligatorie pentru toti cetatenii romani, indiferent de functia pe care o exercita, trebuia pusa in aplicare imediat. Ce te faci cand tocmai cel chemat sa fie garantul respectarii Constitutiei, presedintele Romaniei, este cel care incalca deliberat legea fundamentala?

În contradicție totală cu decizia CCR si cu aparenta intenție de colaborare cu Guvernul, transmisă în urmă cu câteva zile, presedintele Iohannis a refuzat să facă cele două numiri la Transporturi și Dezvoltare propuse de premier, blocând astfel două domenii cheie pentru români. Presedintele acționează fără să țină seama de interesul cetățenilor care l-au votat și care așteaptă investițiile guvernului în autostrăzi, drumuri și alte proiecte de dezvoltare locală.

În același timp, tot domnul Iohannis vine și critică Guvernul că nu face suficiente investiții, deși el este cel care le blochează intenționat." Președintele Iohannis încalcă cu buna stiinta Constituția țării, îndemnând practic cetățenii la nesupunere constituțională. Prin această atitudine domnul Iohannis desființează practic statul de drept din România, înlocuindu-l cu bunul său plac. Si asta, doar cu cateva zile inainte de preluare oficiala a presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. De ce? O intrebare la care raspunsurile incep sa se contureze tot mai clar. Timp in care singurii perdanti reali nu sunt decat Romania si cetatenii sai."

Vezi şi: PSD-ALDE, candidat comun la prezidențiale. Ce spun analiștii

Olguța Vasilescu, prima reacție după războiul cu Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel