Olguța Vasilescu, prima reacție după războiul cu Iohannis

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Olguţa Vasilescu a comentat asupra motivelor pe care le-ar avea Klaus Iohannis în ceea ce priveşte nominalizarea sa pentru postul de ministru al Dezvoltării.

Olguţa Vasilescu a comentat, la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu asupra faptului că preşedintele Iohannis întârzie să pună în aplicare decizia CCR privind desemnarea sa şi a lui Mircea Drăghici în poziţiile de miniştri. Olguţa Vasilescu apreciază faptul că "preşedintele Iohannis nu dă doi bani pe decizia CCR".

"S-a demonstrat astăzi, în şedinţa CSAT. E clar că doreşte să blocheze orice numire pe care o face Guvernul României", a mai declarat Olguţa Vasilescu. 

"O decizie a CCR are rang de lege şi spune că de îndată trebuie să se facă revocările şi tot de îndată să se facă numirile", afirmă Vasilescu.

"Motive de legalitate ca să mă respingă nu are, nici de competenţă, pentru că merg într-o funcţie de ministru din poziţia de primar. Şi am condus un oraş de trei ori mai mare decât cel al cărui primar a fost. Aşteptăm motivarea sa, să vedem care sunt motivele pentru care noi nu putem face parte din Guvern. (...) Nici măcar pentru prima nominalizare nu există o motivare. Domnul preşedinte se mişcă mai greu. De îndată, pentru domnia sa, înseamnă câteva luni", a mai afirmat Olguţa Vasilescu.

"Eu sunt parlamentar, dar nu sunt pe viaţă nici în Parlament. Orice fel de alegeri în care am candidat, le-am câştigat cu peste 60%. Nu trebuie să-mi ducă nimeni grija", a mai afirmat Olguţa Vasilescu. 

"Cred că doreşte neapărat să blocheze PSD-ul şi văd că a declanşat o vânătoare şi împotriva unor oameni pe care-i consideră probabil PSD-işti. (...) Cu certitudine cred că astăzi avem cu toţii dovada că preşedintele Klaus Iohannis nu dă doi bani pe Constituţia României, pe deciziile Curţii Constituţionale", a afirmat vineri seara Olguţa Vasilescu, potrivit România TV. 

În opinia sa, preşedintele Iohannis nu are niciun drept să respingă a doua propunere de ministru deoarece "este clar că nu există niciun motiv de legalitate". 

"Care sunt motivele pentru care noi nu putem face parte din Guvern? Nu este problema că nu face Olguţa Vasilescu parte din Guvern, că nu a început guvernarea în România cu Olguţa Vasilescu şi nici nu se termină cu ea, dar totuşi vorbim despre un partid care a câştigat alegerile, au stabilit în CEx care sunt persoanele ce trebuie să reprezinte în actul de guvernare, iar preşedintele Klaus Iohannis nu are niciun drept să respingă a doua propunere. (...) Nu ştiu dacă este o interpretare greşită (a deciziei CCR - n.r.) sau i se pare, pur şi simplu, maculatură domnului Iohannis, ca să nu mă exprim mult mai plastic şi nu ştiu pe cine încurc şi eu, şi Mircea Drăghici să ajungem în aceste posturi. Pe domnul Iohannis, pe cineva din anturajul domnului Iohannis, pentru că este clar că nu există niciun motiv de legalitate, singura variantă în care ar putea să ne respingă", a spus Olguţa Vasilescu, potrivit România TV. 

Ea consideră că preşedintele "dă lecţii despre statul de drept", dar, în schimb, nu aplică o decizie a CCR. 

"I se pare decizia Curţii Constituţionale simplă maculatură, altfel nu înţeleg de ce nu o pune de îndată în aplicare, aşa cum sună şi decizia Curţii. Am ajuns în situaţia în care preşedintele statului, care ne dă lecţii despre statul de drept, nu aplică o decizie a celei mai înalte instanţe din România", a mai spus Olguţa Vasilescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel