Mihai Eminescu va fi comemorat, vineri, la Cimitirul Bellu

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Poetul Mihai Eminescu va fi comemorat, vineri, la mormântul său din Cimitirul Bellu, cu prilejul împlinirii a 171 ani de la naştere.

Programul liturgic va începe cu Sfânta Liturghie, oficiată în capela cimitirului de un sobor de preoţi condus de pr. Ginel Aurelian Ivan, consilier eparhial în cadrul Sectorului Cimitire, Monumente şi Servicii Funerare - Arhiepiscopia Bucureştilor, informează Agenţia de Ştiri Basilica a Patriarhiei Române.

De la 10,00, la mormântul poetului Mihai Eminescu, Slujba Parastasului va fi prezidată de pr. Florin Şerbănescu, consilier patriarhal onorific. Poet, prozator, dramaturg şi jurnalist, Mihai Eminescu (1850-1889) a fost considerat de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

La propunerea acad. Eugen Simion, preşedintele Secţiei de Filologie şi Literatură a Academiei Române, ziua de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu, 15 ianuarie, a fost declarată Ziua Culturii Naţionale.

Decretul pentru promulgarea Legii privind declararea zilei de 15 ianuarie - Ziua Culturii Naţionale a fost semnat în 6 decembrie 2010, iar Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010 a fost publicată în Monitorul Oficial 831 din 13 decembrie 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel