EXCLUSIV  Mihai Eminescu, anchetă. Paralela cu o gafă diplomatică de proporții

Rodica Mitu / 10 iul 2018 / 21:26 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Poetul Laurian Stănchescu i-a transmis procurorului general Augustin Lazăr un memoriu prin care solicită deshumarea lui Mihai Eminescu, pentru a fi anchetat modul în care a murit. În acest context, jurnalistul Val Vâlcu a făcut o paralelă.

Așadar, Augustin Lazăr a primit din partea lui Laurian Stănchescu un memoriu prin care i se solicită deshumarea lui Mihai Eminescu, considerat de criticii literari drept "poet naţional". Se cere acest lucru pentru a fi anchetate condiţiile morţii acestuia.

În cazul în care se va face o anchetă asupra morţii poetului Mihai Eminescu, atunci, în opinia jurnalistului Val Vâlcu, demersul ar fi asemănător, până într-un punct, cu acela de a se cerceta fapta de înaltă trădare pe numele premierului. Dincolo de faptul că s-ar cheltui bani publici, cazul poetului este inofensiv, chiar hilar, astfel de solicitări practicându-se și peste hotare. Însă, în cazul plângerii de înaltă trădare, este vorba despre o gafă diplomatică enormă și o mișcare cu țintă politică.

Dacă asemănările sunt la fel de gogonate, spune Val Vâlcu, diferența uriașă constă în gafa prin care se pune în pericol relația internațională cu un aliat important al României și o țară cu o influență internațională uriașă.

 

 

vezi și: Dosar pentru moartea lui Eminescu. Augustin Lazăr a confirmat!
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24