Mihai Constantinescu, în comă. Ciuhodaru: Confirmarea morții din punct de vedere juridic...

Alexandru Ichim / 16 mai 2019 / 09:35 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Mihai Constantinescu se află în continuare în stare critică la Spitalul Floreasca din București. 

În direct la România TV medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre momentul în care se declară moartea cerebrală și implicit moartea din punct de vedere juridic. 

”Trebuie stabilit faptul că moartea cerebrală reprezintă, din punct de vedere juridic, momentul morții persoanei. Declararea morții cerebrale se face pe baza unor proceduri foarte clare. Diagnosticul trebuie să îndeplinească cel puțin patru criterii cum ar fi absența reflexelor cerebrale, absența ventilației spontane, confirmată de testul de apnee și angiografia vaselor carotidiene... în așa fel încât să fie foarte clare acetse măsurători. Nu este suficient doar un singur set de teste, acestea trebuie la un interval de șase ore pentru adulți. Confirmarea morții cerebrale și a morții legale reprezintă ora la care a fost efectuată cea de-a doua examinare prin care a fost confirmată moartea cerebrală, aceasta fiind și ora decesului persoanei respective”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru în direct la România TV. 

Conform sursei citate Mihai Constantinescu se află internat la Spitalul Floreasca din Capitală în comă profundă. Artistul mai este ținut în viață doar de aparate după ce a suferit trei stop cardio-respiratorii în mai puțin de 24 de ore. 

Vezi și: Mihai Constantinescu, stop cardio-respirator. De ce se întâmplă și cât de grav e


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24