Mihai Bendeac, amendat cu 10.000 de lei de CNCD. Actorul „a făcut o asociere nepotrivită”

Sursă foto: Instagram Mihai Bendeac
Sursă foto: Instagram Mihai Bendeac

Mihai Bendeac a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Cristian Jura, secretat de stat, a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, motivul pentru care acesta a fost sancționat. 

Mihai Bendeac a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei de către CNCD. Cristian Jura, secretar de stat, membru al Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola care este motivul sancționării actorului.

Mihai Bendeac, amendat cu 10.000 de lei de CNCD

Potrivit secretarului de stat Cristian Jura, actorul a fost sancționat în urma unui spot publicitar pe care l-a filmat în luna iulie a anului trecut. În respectiva reclamă ar fi promovat idei „degradante, umilitoare” la adresa femeii. Cristian Jura a declarat că astfel de cazuri sunt din ce în ce mai dese, de când România a devenit membră a Uniunii Europene. 

„România a devenit membră a Uniunii Europe de la 1 Ianuarie 2007. Așadar, în cei 15 ani care au trecut de când suntem membri ai UE era de așteptat ca valorile fundamentale ale UE, ca respectul, egalitatea de șanse, principiul nediscriminării, dreptul la demnitate, să fie asimilate, în primul rând de formatorii de opinie, persoanele publice, vedetele din diferite domenii.

Totuși, mă surprinde într-un mod neplăcut faptul că, la 15 ani de la integrarea în UE, se transmit mesaje discriminatorii și care aduc atingere dreptului la demnitate, chiar de către cei ce ar trebui să aibă o conștiință mai mare a mesajelor transmise în spațiul public.

Sancționarea domnului Bendeac, în calitate de antreprenor, nu de actor, se înscrie într-o serie destul de lungă de cauze care sunt pe rolul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării sau care au fost soluționate deja, și care au avut ca părți reclamate pe domnul George Buhnici, doamna Bianca Drăgușanu, domnul Radu Banciu, doamna Olivia Steer, domnul Oreste Teodorescu, domnul Andrei Caramitru, ca să prezint doar un număr limitat de cauze.

Mihai Bendeac, în calitate de antreprenor, a fost sancționat cu amendă de 10.000 lei pentru reclama la un sortiment de vin, deoarece a făcut o asociere nepotrivită între o băutura alcoolică și violența împotriva femeilor. Acest videoclip creează o atmosfera de intimidare, ostilă, degradantă, umilitoare sau ofensatoare la adresa femeilor.”, a declarat Cristian Jura, secretat de stat, membru al CNCD,  în exclusivitate pentru Spectacola. 

Citește continuarea pe SPECTACOLA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel