Mihaela Rădulescu, atac la adresa Bisericii. "Știu. Mi-o voi lua rău"

mihaela-radulescu_12
mihaela-radulescu_12

Mihaela Rădulescu a stârnit o serie de controverse după ce a spus - fără nicio reținere - ceea ce crede despre anumiți preoți.

Campania umanitară pornită de Mihaela Rădulescu pe internet legată de dotarea a 15 maternităţi cu aparatura minimă necesară a făcut-o pe fosta prezentatoare TV să reacţioneze văzând indiferenţa Bisericii. Iubita lui Dani Oțil a tras un semnal de alarmă și a spus că preoții ar trebui să se afle în prima linie atunci când vine vorba de ajutorul semenilor, lucru care nu prea se întâmplă.

"Am un vis - să văd măcar o biserică din România care să facă o campanie umanitară, adică să ajute cu adevărat o comunitate. Există excepții, știu câțiva preoți minunați care au schimbat lumea în care trăiesc, dar cei mai mulți nu folosesc cutia milei pentru enoriași sau pentru problemele lor. Știți la fel de bine ca mine, doar că nu îndrăzniți să o spuneți. Pe voi nu vă miră că în satele de unde auzim de cele mai tragice povești despre vreo familie numeroasă pe care se dărâmă casa, preotul are o casa în deal, trainică și cu cămara mereu plină?!... Chiar nu vă sună anapoda că-s sate întregi cu două biserici, dar nicio școală?! ... La inundațiile alea grele, când am făcut acel pod aerian de ajutoare, a trebuit să mă lupt cu niște preoți din câteva sate, pentru că, în loc să deschidă bisericile și să lase oamenii să doarmă în ele (era vorba de zeci de familii, cu copii mici și bătrâni care dormeau sub cerul liber, în noroaie...), se plângeau că aceștia vor face mizerie înăuntru și vor distruge biserica (chiar, ce-o fi zis Dumnezeu despre "trimișii" Lui? Am stat cu lopata-n mână până am văzut oamenii ăia bătuți de soartă înăuntru, la adăpost, protejați măcar de pereții bisericilor....(...)

Știu, mi-o voi lua din nou, de la toți credincioșii fanatici care nu vor pricepe în veci că a crede în Dumnezeu și a crede în reprezentanții ei pe pământ sunt două treburi diferite. Eu cred în Dumnezeu și cred că și dacă ar fi legat la ochi, pipăind un incubator care salvează copii și o machetă de catedrala.... ar alege VIAȚA.

Faptul că închei cu "Doamne-ajută" e pentru că EL a fost cu noi în echipă mereu, la toate campaniile. Am simțit asta mai ales când ne zâmbeau oamenii pe care-i ajutăm. Dar n-am avut niciodată un preot în echipă. N-am văzut vreunul care să deschidă cutia milei pentru o cauză sau o familie năpăstuită. Niciodată. Poate că și asta ar trebui să se schimbe, într-o bună zi... Poate că în loc să construim niște ZIDURI inutile la catedrala aia, ne ocupăm să facem niște PODURI între oameni și nevoile lor reale, între copiii noștri minunați și lumea în care vor crește.... Poate că nu doar preoții trebuie să ne învețe cum să credem în Dumnezeu, ci și noi trebuie să-i învățăm cum să creadă în oameni și cum să facă, drept, legătura între Dumnezeu și noi...", a scris Mihaela Rădulescu pe Facebook.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy