Urmărește emisiunea live


Mihaela Ciochină și Bogdan Licu, numiți de Klaus Iohannis în funcția de judecător CCR

Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a semnat decretele pentru eliberarea din funcție a Mihaelei Ciochină și a lui Bogdan Licu pentru a prelua mandatele de judecăttor CCR. De asemenea, președintele a numit-o pe Anișoara Ancu în funcția de consilier prezidențial.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcția de consilier prezidențial a Mihaelei Ciochină începând cu data de 11 iunie 2022. De asemenea, a semnat decretul pentru eliberarea din funcția de procuror a lui Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, care se pensionează. Cei doi au fost numiți în funcția de judecător CCR, Ciochină din partea șefului statului, iar Licu din partea Camerei Deputaților.

De asemenea, Iohannis a semnat eliberarea din funcția de membru în Consiliul de administrație al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a Anișoarei Ancu și numirea ea în funcția de consilier prezidențial - Departamentul Constituțional Legislativ, scrie Mediafax.

Ancu este licențiată în științe juridice, specializarea drept, a Universității din București. Totodată, a absolvit și cursuri masterale de „Drept notarial și proceduri” la Facultatea de Drept și Sociologie din cadrul Universității Transilvania din Brașov și cursuri postuniversitare de specializare, în drept privat, la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, respectiv în pregătire psiho-pedagogică la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

În perioada ianuarie 2004 - iunie 2005 a fost avocat stagiar, iar din iulie 2005 și până în mai 2008 avocat definitiv în Baroul Brașov. De asemenea, în perioada octombrie 2004 - mai 2008, a desfășurat activitate didactică, în funcția de preparator universitar, respectiv de asistent universitar în cadrul Catedrei de Drept privat a Facultății de Drept din Universitatea Transilvania din Brașov.

Începând cu luna mai a anului 2008 și până în luna iunie 2022, a ocupat funcția de consilier în cadrul Departamentului Constituțional Legislativ al Administrației Prezidențiale, asigurând consiliere de specialitate în vederea îndeplinirii de către Președintele României a prerogativelor constituționale și legale.

Mai mulți judecători, eliberați din funcție

În luna mai, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, decretele de eliberare din funcţie a mai multor judecători, transmite Agerpres. 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului i-a eliberat din funcţie pe: Iulia-Cristina Antohi - judecător la Judecătoria Huşi, Ştefan Târlion - judecător la Curtea de Apel Iaşi, Mihai Dogaru - judecător la Tribunalul Gorj, Dory Daniela Cristescu - judecător la Judecătoria Găeşti, în prezent desemnată în calitate de judecător de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul Găeşti, Mihaela-Geta Târlion - judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Iaşi, Doina Segărceanu - judecător la Tribunalul Bucureşti, Vivi-Florin Şuiu - judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Reşiţa, Ion Postelnicu - judecător cu grad profesional de tribunal la Judecătoria Mizil, în prezent desemnat în calitate de judecător de supraveghere a privării de libertate la Penitenciarul de femei Ploieşti - Târgşorul Nou, Dorin Zbranca - judecător la Tribunalul Suceava.

Cei nouă judecători au fost eliberaţi din funcţie ca urmare a pensionării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel