Migranţii de la graniţa Belarusului au încearcat de mai multe ori să intre în Polonia

Continuă tensiunile de la graniţa Belarusului. 

Mai multe grupuri mari de migranţi care au încercat să intre ilegal din Belarus în Polonia au fost respinse, au anunţat sâmbătă oficiali ai poliţiei de frontieră poloneze, citaţi de DPA, scrie Agerpres. Tentativele au avut loc vineri noapte în apropierea oraşului polonez Dubicze Cerkiewne.

"Străinii erau agresivi. Au aruncat cu pietre şi artificii şi au folosit gaze lacrimogene", potrivit unui comunicat. Oficialii polonezi au înregistrat în total 195 de încercări de trecere ilegală a frontierei.

Oficialii polonezi au raportat de asemenea arestări multiple pentru trafic de persoane, inclusiv patru polonezi, doi ucraineni, doi germani, un azer şi un georgian. Cei arestaţi încercau să ajute un grup de 34 de migranţii să treacă graniţa.

Tensiuni de câteva săptămâni



Tensiunile sunt mari la graniţă de câteva săptămâni, din cauza migranţilor masaţi la frontiera externă a UE şi încercărilor multiple de a intra in UE.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko este acuzat de UE că permite migranţilor să intre în Belarus şi apoi să îşi continue drumul până la frontiera UE în încercarea de a crea o nouă criză a migranţilor. Lukaşenko a respins acuzaţiile.

În ultimele zile, migranţii care şi-au instalat la un moment dat corturi în pădurea de la graniţă au fost mutaţi într-un loc de cazare mai bun pe partea belarusă a graniţei, deşi situaţia lor rămâne groaznică, mai ales odată cu scăderea temperaturii.

100 de migranți, arestați la granița Poloniei

Forţele de securitate poloneze au arestat aproximativ 100 de migranţi în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera cu Belarus în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat Ministerul polonez al Apărării, citat de AFP.

'Un grup de aproape 100 de migranţi au fost arestaţi de către serviciile poloneze', a indicat ministerul, acuzându-i pe militarii belaruşi că 'i-au forţat pe migranţi să arunce cu pietre asupra soldaţilor polonezi cu scopul de a le deturna atenţia'.

'Tentative de trecere a frontierei au avut loc la câteva sute de metri de acolo', în apropierea localităţii Dubicze Cerkiewne, a subliniat ministerul.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel