Migranţii de la bordul Open Arms au ajuns pe continent

Migranţii aflaţi la bordul navei Open Arms au început să debarce marţi seara pe mica insulă italiană Lampedusa, potrivit unor imagini difuzate la televiziune, relatează AFP..

Un procuror italian a ordonat marţi debarcarea acestor migranţi având în vedere situaţia tensionată de la bord şi punerea sub sechestru a navei organizaţiei umanitare spaniole cu acelaşi nume.

La bordul Open Arms s-au aflat 147 de migranţi când a ajuns joi în apropiere de Lampedusa şi peste 80 după evacuarea spre insulă a mai multor persoane care au sări în apă marţi şi a câtorva zeci de minori sau bolnavi în ultimele zile.

Staţionaţi începând de joi la câteva sute de metri de insula Lampedusa, acestor migranţi li s-a refuzat accesul pe insulă de către autorităţile italiene, deşi şase ţări europene (Franţa, Germania, Luxemburg, Portugalia, România şi Spania) au acceptat să-i primească. Unii dintre aceşti migranţi salvaţi în largul Libiei de către ONG-ul spaniol au stat 19 zile la bordul navei, egalând recordul de migranţi salvaţi de SeaWatch3 la sfârşitul lunii decembrie, înainte de debarcarea acestora în Malta, la 9 ianuarie.

Citește și: Open Arms: Migranţi disperaţi se aruncă în mare, situaţia 'a scăpat de sub control', afirmă organizaţia spaniolă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel