Urmărește emisiunea live


Migranții care trec granița în România primesc cartele Vodafone

Reprezentanți ai Vodafone sunt în vămi și le dau cartele celor care intră in România, în contextul afluxului de refugiați care vin din Ucraina.

O sută de mii de ucraineni au trecut frontiera spre Polonia după lansarea atacului rus, a anunţat sâmbătă ministrul-adjunct al afacerilor interne polonez, Pawel Szefernaker, informează AFP.

"După lansarea operaţiunilor de război în Ucraina şi până astăzi (sâmbătă), pe toată lungimea frontierei cu Ucraina o sută de mii de persoane au trecut graniţa, venind din Ucraina în Polonia", le-a spus Szefernaker jurnaliştilor, la postul de frontieră din Medyka.

Numai în ultimele 24 de ore, "35.000 de oameni au traversat frontiera polonezo-ucraineană spre Polonia", a declarat vineri seara Pavel Szefernaker, la postul TVP. Majoritatea sunt femei şi copii, dar sunt şi bărbaţi peste 60 de ani şi băieţi sub 16 ani, în afara vârstei de recrutare a bărbaţilor în Ucraina aflată în război.

Refugiaţii, mulţi dintre care se deplasează pe jos, aşteaptă ore în şir pentru a putea trece frontiera, scrie Agerpres.

Cel puţin 198 de civili ucraineni, printre care trei copii, au fost ucişi de "invadatorul rus", iar 1.115 de persoane au fost rănite, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii al Ucrainei, Viktor Liaşko, informează AFP.

De asemenea, zeci de militari ucraineni şi-au pierdut viaţa, în timp ce Rusia nu oferă nicio informaţie cu privire la bilanţul său. Kievul afirmă că a provocat pierderi grele armatei ruse.

Capitala Ucrainei este sâmbătă sub tirul rachetelor ruse şi lupte violente au loc în oraş, unde preşedintele Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe ucraineni să lupte împotriva invaziei ruse.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a subliniat într-o înregistrare video că noaptea a fost una "grea" în capitală, unde se află "unităţi de sabotaj" ruse, însă nu şi unităţi ale armatei regulate.

Armata rusă încearcă să ajungă în Kiev prin nord şi nord-est, cu trupe intrate în Ucraina dinspre Belarus.

Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel