Migranţi prinşi pe Dunăre

Poliţia bulgară a arestat un grup organizat care transporta migranţi în Austria. Aceştia treceau prin România după ce traversau Dunărea cu bărci închiriate de la pescari.

Opt indivizi, şase bulgari şi doi pakistanezi, au fost arestaţi în cadrul unei operaţiuni desfăşurate marţi de agenţi specializaţi în combaterea crimei organizare, de Poliţia de Frontieră şi Agenţia de Stat pentru Securitate Naţională.

"Dovezile obţinute până în prezent arată că, spre deosebire de majoritatea grupărilor de trafic de persoane, aceasta organiza transportul persoanelor nu doar pe teritoriul bulgar, ci până la destinaţia lor finală", se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne bulgar, preluat de Agerpres.

Conform oficialilor bulgari, migranţii, majoritatea afgani, pakistanezi şi irakieni, erau preluaţi din Turcia de către traficanţi. Aceştia din urmă le cereau între 4.000 şi 6.000 de euro pentru a-i transporta până în Austria sau între 600 şi 1.000 de euro pentru a-i ajuta să ajungă doar până în România.

Cei doi pakistanezi reţinuti organizau traversarea Dunării către Romănia cu ajutorul bărcilor închiriate de la pescari. Apoi, cei care au plătit traficanţilor drumul până în Austria erau conduşi de aceştia cu maşinile până la frontiera româno-ungară, iar odată trecută şi aceasta îşi continuau drumul până la destinaţia finală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel