Migranţi morţi lângă Insulele Canare

Şapte migranţi au murit încercând să ajungă în Insulele Canare.

MŞapte migranţi africani au murit încercând să ajungă în insula Lanzarote, în arhipelagul spaniol Canare, au anunţat luni autorităţile locale, relatează AFP. Forţele de ordine, alertate de un localnic, au găsit în apropiere de coastă 'o barcă Zodiac în care se aflau cinci cadavre' dintre care trei ar putea fi ale unor minori', a declarat un purtător de cuvânt al Gărzii Civile, precizând că alţi doi ocupanţi ai ambarcaţiuni au murit după ce au ajuns pe insulă.

Alţi doi imigranţi au fost spitalizaţi în stare 'foarte gravă', a spus purtătorul de cuvânt fără a preciza cauzele deceselor. 'Alţi 18 imigranţi au fost localizaţi' pe insulă şi aduşi la postul Gărzii Civile din Costa Teguise, plajă turistică, a adăugat el.

'Se presupune că au venit cu aceeaşi barcă Zodiac', sosită pe insulă în jurul orei 12.00 GMT. O purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă din Canare a confirmat bilanţul de şapte migranţi morţi, doi răniţi şi 18 persoane predate Gărzii Civile.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, ambarcaţiunea se afla la numai 20 de metri de ţărm atunci când a fost identificată. Autorităţile nu au fost în măsură să dea detalii privind sexul sau vârsta victimelor.

Insulele Canare, situate la aproximativ 100 de kilometri vest de coastele marocane, au fost în anii 2000 una dintre principalele rute ale imigraţiei clandestine spre UE, un traseu care trece prin Atlantic şi care este mai puţin folosit în prezent.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel