Migranţi morţi în timp ce încercau să treacă în Slovenia

Echipe de salvare slovene au recuperat vineri din râul Kolpa, situat la frontiera dintre Slovenia şi Croaţia, cadavrele a doi bărbaţi care par a fi migranţi ce încercau să treacă clandestin în Slovenia, informează agenţia EFE. 

Ţările aflate pe ruta balcanică folosită de migranţii care încearcă să ajungă în statele bogate din vestul Europei au cunoscut în ultimele luni o creştere a presiunii migratorii. Conform poliţiei croate, în primele opt luni ale anului în curs, 11.813 persoane au încercat să intre ilegal în Croaţia, triplu faţă de perioada similară a anului trecut.

Presiunea migratorie la frontiera dintre Bosnia şi Croaţia, în sud, şi, mai departe, la frontiera dintre Croaţia şi Slovenia, a crescut semnificativ de luna trecută odată cu agravarea situaţiei umanitare în partea de vest a Bosniei, unde sunt blocaţi circa 6.000 de migranţi din Orientul Mijlociu şi Asia, care doresc să ajungă în ţări precum Germania sau Suedia.

Confruntate cu situaţia umanitară tot mai dificilă, autorităţile din Bihac, oraş din vestul Bosniei, au transferat cu forţa mii de migranţi într-o tabără improvizată la Vucjak, în apropierea frontierei croate. Dar apoi această tabără a fost închisă din cauza lipsei unor condiţii elementare de trai, în timp ce numeroşi migranţi nu au adăpost, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel