Migranţi, Italia. Avertisment Salvini: "Pregătiţi-vă să împachetaţi"

Sebastian Florea / 03 iun 2018 / 23:13 Salveaza PDF Comentarii
Matteo Salvini / Twitter
Matteo Salvini / Twitter

Matteo Salvini, noul ministru de interne al Italiei, a avertizat că ţara sa nu poate fi 'tabăra de refugiaţi a Europei' şi a promis 'bun simţ' în ceea ce priveşte măsurile pentru evitarea naufragiilor şi limitarea sosirii migranţilor.

'Italia şi Sicilia nu pot fi tabăra de refugiaţi a Europei', a spus liderul formaţiunii de extremă dreapta Liga, relatează AFP. 'Timpul bun pentru clandestini a trecut: Pregătiţi-vă să împachetaţi', a spus el sâmbătă.

'Nu vom avea o linie dură, ci o linie de bun simţ', a dat asigurări noul ministru de interne italian, care a fost întâmpinat în fiecare etapă a acţiunilor sale atât de susţinători entuziasmaţi, cât şi de contra-manifestanţi de stânga, rămaşi mult mai puţini. Guvernul de coaliţie format de Ligă şi Mişcarea 5 Stele (M5S, antisistem) a depus jurământul vineri.

Noul cabinet populist italian a provocat îngrijorări în Uniunea Europeană că ar putea alege calea confruntării cu UE, într-un moment în care aceasta trebuie să facă faţă Brexit-ului şi guvernelor eurosceptice din Polonia şi Ungaria.

Discuţii în Sicilia

Matteo Salvini se va deplasa duminică în Sicilia, care a fost în ultimii ani un punct focal al valurilor de migranţi. Miniştrii de interne din statele UE se vor reuni marţi, la Luxemburg, pentru a lua în discuţie reformarea legislaţiei europene în materie de azil. Nu este clar dacă Salvini va fi prezent la reuniune, dat fiind că în aceeaşi zi are loc, în Senatul de la Roma, votul pentru învestirea noului guvern.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24