Migranți din Asia descoperiți în Buzău. Cum călătoreau

Pixabay
Pixabay

Mai mulți migranți dintr-o țară asiatică au fost descoperiți într-un camion pe raza județului Buzău. 

Migranții din Asia, mai ales cei din zonele afectate de conflicte, au transformat DN2, drumul european, în rută des practicată spre vestul Europei. Trei cetățeni ai statului Bangladesh au fost identificați în remorca unui camion care traversa județul Buzău pe E85, de la nord, la sud, scrie Știri de Buzău.

Polițiștii buzoieni au fost sesizați de un șofer din Belarus, în vârstă de 48 de ani, aflat la volanul unui camion, că din semiremorca sa se aud zgomote. În urma activităților specifice, polițiștii au identificat, la intrare în municipiului Râmnicu Sărat, trei bărbați din Bangladesh, ce aveau vârste cuprinse între 26 și 30 de ani și care nu dispuneau de documente de identitate.

Poliția continuă să facă verificări cu privire la modul de intrare în țară. A fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, conform art. 262 din Codul Penal și trafic de migranți conform art. 263 din Codul Penal.

Cei trei bărbați vor fi preluați de polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări Buzău și vor fi cazați într-un centru de custodie publică din București.

Grup de 100 de migranți oprit

În 2020, un impresionant grup de 100 de migranți a fost oprit la granița cu România. 

”În contextul măsurilor suplimentare dispuse de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru combaterea criminalității și destructurarea rețelelor de crimă organizată, precum și pentru combaterea migrației ilegale manifestată la frontiera româno - sârbă, în data de 20 noiembrie, în jurul orei 16.00, în dreptul localității Lățunaș, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au identificat, pe teritoriul Republicii Serbia, cu ajutorul aparaturii din dotare, un grup de peste 100 de migranți care se îndreptau înspre frontiera comună cu România, în scopul intrării ilegale în țara noastră”, se arăta într-un comunicat de presă. 


                                                                                                      

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel