Migranții se bat între ei în Grecia! 8 răniți în Pireu

Cel puţin opt migranţi au fost răniţi în cursul nopţii de miercuri spre joi, după ce o bătaie a izbucnit între două grupuri din tabăra improvizată instalată în portul Pireu, au anunţat autorităţile elene citate de Ekathimerini.


Potrivit Pazei de Coastă, bătaia ar fi izbucnit între afgani şi sirieni, în jurul orei locale şi a României 22 şi a durat circa trei ore. Urmările erau vizibile încă joi, când pe jos erau pietre şi bucăţi de sticlă.

Cei opt răniţi au fost internaţi la un spital din apropiere.

Circa 6.000 de oameni trăiesc în condiţii greu de imaginat la Pireu, după ce au ajuns cu feriboturile de pe insulele greceşti. Mulţi dintre ei dorm în sălile de aşteptare din port, în corturi sau direct sub cerul liber, în zona docurilor.

Numărul de toalete protabile instalate se dovedeşte insuficient şi în permanenţă sunt cozi lungi. Mai mult, câteva bătăi au izbucnit în ultimele săptămâni pe încărcătoare de telefoane mobile sau pe mâncare.

Organizaţia internaţională pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch a descris condiţiile din port drept 'îngrozitoare".

Printre cei aflaţi la Pireu se numără şi Mariam El Musa, o profesoară de 37 de ani din Alep, Siria. "Problema aici este psihologia oamenilor. Oamenii sunt furioşi şi deprimaţi pentru că graniţele sunt închise, pentru că durează o viaţă să primeşti ceva de mâncare şi pentru că suntem murdari (...). Noi, sirienii, am crezut că vom rămâne în Grecia numai două-trei zile", a explicat ea.

Numărul refugiaţilor şi migranţilor care au ajuns în Grecia din Turcia a crescut semnificativ marţi, la circa o săptămână după ce Uniunea Europeană şi Turcia au încheiat un acord pentru a reduce afluxul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel