Migranți. Albania respinge ideea găzduirii

Albania a respins propunerea de a putea găzdui centre de primire a migranţilor care se îndreaptă către ţări membre ale Uniunii Europene, transmite miercuri dpa. 

Albania nu ar accepta niciodată astfel de tabere de refugiaţi chiar dacă în schimb i s-ar oferi statutul de membră a Uniunii Europene, a declarat premierul albanez Edi Rama, într-un interviu apărut miercuri în cotidianul german Bild. 

Rama a subliniat că Albania a dorit întotdeauna să contribuie la soluţionarea problemelor paneuropene, dar a precizat că a face din ţara sa un fel de 'dig' în calea migranţilor care vor să ajungă în UE reprezintă o 'soluţie periculoasă'. 

Liderii europeni vor ca migranții să rămână în Balcani 

Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, au sugerat ca ţările balcanice să găzduiască centre de primire a solicitanţilor de azil. 

De asemenea, premierul italian Giuseppe Conte a prezentat un plan în 10 puncte ce reia mai multe idei propuse de precedentele guverne de la Roma, precum împărţirea de către statele membre a responsabilităţii în cazul migranţilor salvaţi pe mare şi crearea unor centre în nordul Africii unde să fie procesate cererile de azil ale acestor persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel