EXCLUSIV  MiG-21 LanceR, prăbușit în Mureș. Osiceanu: Majoritatea piloților care s-au catapultat nu au mai putut zbura cu avioane supersonice

Foto ilustrativ / Imagine de Cristi Nede de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Cristi Nede de la Pixabay

Pilotul Cezar Osiceanu a făcut câteva precizări pentru DCNews după ce un avion militar de tip MiG-21 LanceR s-a prăbușit în județul Mureș.

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului, arată un comunicat al MApN.

Osiceanu: Avionul a fost dat la zbor fără restricții 

Pilotul Cezar Osiceanu a declarat pentru DC News că avionul în cauză „a fost dat la zbor fără restricții”. 

„Timpul pentru catapultarea controlată este de 3-5 secunde și se pare că pilotul a luat decizia după ce a fost sigur că avionul nu va cădea asupra unei zone populate.”, ne-a spus Osiceanu.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că „șocul traumatic post-catapultare se resimte în special la coloană și la cap”, motiv pentru care „majoritatea piloților care s-au catapultat nu au mai putut zbura apoi cu avioane supersonice.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel