EXCLUSIV  Miercurea Mare. Preotul Nicolae Crângașu, povestea tabloului înfricoșător al uciderii lui Iisus: E vorba de IUBIRE

Preotul Nicolae Crângașu a vorbit despre Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"În Sfânta și Marea zi Miercuri avem în fața ochilor un tablou înfricoșător al radicalizării luptei, contradicției dintre Mântuitorul Iisus Hristos pe o parte și ceata adversarilor lui pe de altă parte, pentru că în această situație, în ziua de Miercuri, în Săptămâna Patimilor, căpeteniile religioase iudaice se hotărăsc să ia o măsură concretă împotriva Mântuitorului Iisus Hristos, hotărăsc arestarea lui, dacă ar fi fost posibilă nimicirea lui, pentru că ei au considerat că asta a fost singura cale de a scăpa de el, de a-i închide gura și de a face să nu mai propovăduiască Evanghelia, vestea cea nouă pe care Dumnezeu le-a adus-o oamenilor.

De altfel, chiar Mântuitorul Iisus Hristos rostește în pericopa evanghelică citită în această zi despre faptul că lupta dintre el și stăpânitorul rău a lumii acesteia este într-o fază finală. Atunci spune: "Acum stăpânitorul lumii acesteia va fi aruncat afară!"

Și totodată, vorbește despre el că va fi înălțat pe lemnul Crucii și că pe mulți îi va trage la sine și pe cei care vor răspunde acestei chemări a lui, îi va mântui, vor ajunge în împărăția de lumină și de bucurie a cerurilor.

Important era ca el să dispară din viața publică, ideile lui evanghelice să nu mai fie rostite și auzite de nimeni din acele momente, iar felul în care concepeau ei la vremea aceea viața religioasă, mai mult cu niște elemente formale, seci, lipsite de viață și de expresivitate, să se perpetueze dincolo de persoana Mântuitorului Iisus Hristos și a rostului pentru care el venise pe această lume", a spus preotul Nicolae Crângașu, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Cea mai chinuitoare moarte pe care a suportat-o vreodată o ființă umană divină"

"Sigur, în această zi în care avem de-a face cu astfel de confruntări dure între Mântuitor și detractorii lui, nu putem să nu semnalăm încă o dată faptul că prin aparenta lui înfrângere, prin faptul că va fi arestat, Mântuitorul practic își împlinește victoria, pentru că atunci când ar fi putut să scape de această punere în practică a propunerii evreilor de a-l nimici, ar fi făcut acest lucru dacă și-ar fi nimicit el adversarii, lucru pe care, în calitatea lui de Mesia, de Rege al iubirii, nu ar fi putut niciodată să facă!

Să nu uităm că el este cel care predicase timp de trei ani, premergător arestării și uciderii sale, El este cel care, singurul în istoria civilizației umane, predicase iubirea adversarilor, iubirea oamenilor care-ți fac rău, iubirea vrășmașilor. De aceea, se consideră că o variantă de rezolvare a acestui conflict, ar fi fost un non-sens, ar fi fost ceva protivnic personalității Mântuitorului, dar faptul că El a acceptat să cadă pradă, victimă răutăților și nedreptăților strigătoare la Cer, a fost explicabil doar prin dragostea, inclusiv față de ei, pentru că s-a rugat, așa cum se știe, și a devenit model și mucenicilor creștini de peste veacuri, s-a rugat pentru călăii lui, s-a rugat pentru cei care-l ucideau, care-l chinuiau, care i-au provocat o moarte lentă, pe Cruce, extrem de chinuitoare. Cea mai chinuitoare moarte pe care a suportat-o vreodată o ființă umană divină", a completat. 

Întrebarea adresată de Mântuitorul Iisus Hristos lui Petru

"Închei amintind faptul că Mântuitorului însuși a spus, atunci când Petru a avut o tentativă de a-l salva de la arestare în Grădina Ghetsimani, când a scos sabia și a lovit pe slujitorul marelui preot, i-a tăiat urechea dreaptă, Mântuitorul însuși i-a spus să pună sabia la loc, pentru că nu trebuie să uite că dacă ar vrea, ar chema mai mult de 12 legiuni de îngeri care să-l scape din mâinile lor, din mâinile călăilor.

Atunci, Mântuitorul l-a întrebat pe Petru: Cum s-ar împlini Scriptura și cele spuse despre mine?

Deci cumințenia lui și ascultarea lui totală față de Tatăl care rânduise istoria Mântuirii s-a împlinit în această ambianță a unei iubiri totale a Mântuitorul Iisus Hristos", a mai spus preotul. 

 

Vezi mai multe în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel