Micul Trianon, deschis publicului

Micul Trianon
Micul Trianon

Domeniile Cantacuzino din Floreşti şi Ion Ghica de la Ghergani sunt deschise vizitatorilor în acest sfârşit de săptămână.

Două importante obiective turistice vor fi deschise publicului la acest sfârşit de săptămână. Este vorba despre Micul Trianon din Floreşti - Prahova, aflat pe Domeniul Cantacuzino şi de Domeniul Ion Ghica de la Ghergani - Dâmboviţa sunt deschise vizitatorilor de vineri până duminică în cadrul manifestărilor prilejuite de Săptămâna Europeană a Patrimoniului.

În acest interval are loc pe domeniul Cantacuzino din Floreşti, unde se află şi palatul Micul Trianon, cea de-a doua ediţie a Karpatia Pony Show, eveniment organizat acum într-un format extins pe o perioadă de trei zile. 


"Noutatea absolută a ediţiei din acest an este Concursul Hipic Internaţional 'Cupa Naţiunilor'. Călăreţi din 12 ţări vor participa la Concursul Complet, se vor întrece pe cai din România şi vor avea la dispoziţie cinci minute înainte de fiecare probă pentru a se acomoda cu caii traşi la sorţi. Concursul face parte dintr-un circuit care începe în Spania şi continuă în Suedia, Marea Britanie şi Germania.

Pe Domeniul Cantacuzino va fi amenajată o amplă zonă de activităţi de recreere în aer liber, destinată familiilor cu copii, dar şi adulţilor. Aici vor fi amenajate spatii de agrement cu ponei şi cai, trăsuri, numeroase ateliere creativ-educative pentru copii şi tineri, aventura parc inedit cu plimbări pe biciclete mountain-bike, tiroliană, tras cu arcul, tir cu puşcă airsoft, bungee, teren de volei şi multe alte surprize", arată sursa citată. 

De asemenea, în perioada 1-3 iunie domeniul Ion Ghica îşi va deschide porţile pentru vizitatorii care vor să descopere istoria unui loc plin de semnificaţie, situat la doar 40 de km de Bucureşti. 

"Sub motto-ul 'Casa noastră, patrimoniul tău', vă invităm să vizitaţi locul unde au avut loc primele discuţii despre Unirea Principatelor, locul vizitat de haiducii Ioniţă Tunsul sau Iancu Jianul ori locul unde Franz Liszt a fost invitat să dea lecţii de pian, în liniştea din mijlocul Codrilor Vlăsiei (sau a ceea ce a mai rămas din ei), în grădina Domeniului Ion Ghica de la Ghergani, marcat de filosofia de a fi a lui Ion Ghica, personalitate marcantă a formării României moderne", se mai menţionează în documentul citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel