Microsoft, previziune SUMBRĂ: Un sfert de miliard de oameni își vor pierde locul de muncă

Lumea se confruntă cu o provocare majoră în privința locurilor de muncă, cu un sfert de miliard de oameni care își vor pierde slujbele în acest an, a declarat Brad Smith, președintele Microsoft, citat de BBC, potrivit Mediafax.

Brad Smith spune că milioane de oameni vor trebui să dobândească noi abilități pentru a obține locuri de muncă, sau pentru pentru a le păstra pe cele vechi, pe măsură ce digitalizarea economiilor se apropie.

Microsoft a anunțat recent un plan pentru a oferi instruire pentru 25 de milioane de oameni la nivel mondial în acest an.

Compania va oferi instruire, abilități, certificări și va ajuta la găsirea unui loc de muncă prin intermediul LinkedIn, deținut de Microsoft. Cu toate acestea, Smith a recunoscut că multe locuri de muncă în multe țări sunt în afara recalificării digitale.

"Este adevărat că natura muncii variază foarte mult în întreaga lume. Nu toate locurile de muncă pot fi digitalizate, în special în țările în curs de dezvoltare. Trăim într-o lume a inegalității pe internet - dacă nu facem ceva în acest sens, vom exacerba toate celelalte inegalități de care ne preocupăm cu toții. Aceasta este o sarcină dincolo de puterile oricărei companii sau guvern, dar dacă putem ajuta 25 de milioane de oameni o să simțim că noi ne-am făcut datoria".

Microsoft va dona 20 milioane de dolari către organizațiile non-profit în cadrul acestui program, pe lângă utilizarea gratuită a serviciilor lor.

Progresele tehnologice vor conduce, de asemenea, la o creștere a automatizării și a AI, care pot accentua șomajul în masă.

"Cred că vestea bună este că guvernele au toate instrumentele de care au nevoie pentru a se asigura că firmele ddin tehnologie rămân responsive și responsabile", spune Smith. „În mod fundamental, responsabilitatea companiilor și a țărilor este de a se asigura că oamenii au abilitățile necesare pentru a profita de beneficiile tehnologiei, mai degrabă decât să sufere consecințele modificărilor. Cred că toți trebuie să recunoaștem că tehnologia nu poate rezolva totul, dar aproape nimic nu poate fi rezolvat fără noi. Trebuie să fim prezenți."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel