Microsoft 3: ÎCCJ decizie pentru Claudiu Florică

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, ca nefondată, plângerea făcută de Claudiu Florică prin care solicita ridicarea controlului judiciar, măsură luată împotriva lui de procurorii DNA în dosarul 'Microsoft 3'. 

Pe 10 aprilie, DNA i-a pus sub acuzare pe Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, reprezentanţi ai firmei D.Con-Net AG, pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fiind luată şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. 

Claudiu Florică a atacat în instanţă decizia de impunere a controlului judiciar, dar a pierdut procesul. O plângere asemănătoare a depus şi Dinu Pescariu, pe care Instanţa supremă o va discuta pe 21 aprilie. 

În acest dosar mai sunt cercetaţi Ion Adrian Stănescu şi Andrei Săvulescu, consilier asistent, respectiv director general la Direcţia generală pentru politici şi programe în domeniul societăţii informaţionale din cadrul Ministerului Comunicaţiilor, Călin Tatomir, director general Microsoft România SRL, precum şi Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor. 

Conform DNA, faptele au fost comise în contextul în care, în luna aprilie a anului 2009, expira contractul comercial de închiriere licenţe Microsoft. Gabriel Sandu, în calitate de ministru al Comunicaţiilor, a optat pentru varianta încheierii unui nou contract de închiriere software, fapt care nu se putea realiza, conform legislaţiei în vigoare, decât prin organizarea unei licitaţii publice. 

"În acest context, inculpaţii Pescariu Dinu Mihail şi Florică Claudiu Ionuţ, în calitate de reprezentanţi în fapt/drept ai societăţii D.Con-Net AG, pentru a fi favorizaţi în câştigarea licitaţiei publice, prin intermediul unui om de afaceri, au luat legătura cu ministrul de la acea vreme, Sandu Gabriel, căruia i-au şi plătit în acest scop suma de 2.196.035 euro (pentru aceste fapte, prin Sentinţa nr.258/24.03.2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Secţia Penală, în dosarul nr.1191/1/2015, au fost condamnaţi Cocoş Dorin şi Sandu Gabriel pentru trafic de influenţă)", susţin procurorii, citați de Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel