Urmărește emisiunea live


Microb care se hrănește cu creierul uman, descoperit în rețeaua cu apă a unui oraș

O amibă mortală, care se hrănește cu creierul uman, a fost descoperită în rețeaua de alimentare cu apă a unui oraș. Vezi unde se întâmplă.

Locuitorilor din Brazoria, Texas, li s-a interzis să bea sau să folosească apă de la robinet, din cauza microbului care provoacă o variantă foarte rară de encefalită care progresează foarte rapid și omoară persoana infectată într-o săptămână. Amiba, cunoscută sub numele de naegleria fowleri, este prezentă în rețeaua de apă care ajunge la 58.000 de persoane. Experții în sănătate spun că aceasta afectează oamenii atunci când apa contaminată intră în organism prin nas. Riscul cel mai mare de infectare este în lunile iulie, august și septembrie.

Ce simptome prezintă infecția?

Amiba care se hrănește cu creierul uman a fost descoperită în 1962. De atunci, 145 de oameni au fost infectați în Statele Unite. Doar patru au supraviețuit, fiecare caz fiind considerat un miracol medical. Printre simptomele infectării sunt durerile de cap, voma și febra.

Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru în SUA, anul acesta. În iulie, o zonă din statul american Florida a fost pusă sub alertă după ce un localnic a fost infectat cu acest microb, potrivit Publika.md.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel