Michele Ferrero, creatorul Nutella și Kinder Surprise, a decedat

Cel mai bogat om din Italia, celebru pentru mărcile pe care le deține - Nutella, Ferrero Rocher, oul Kinder Surprise și Tic-Tac, a decedat, sâmbătă, la vârsta de 89 de ani, potrivit unui anunț al companiei.

Michele Ferrero, cel mai bogat producător de produse de ciocolată din lume s-a stins din viață la vila sa din Monaco, după luni de boală.

Președintele italian Sergio Mattarella, profund impresionat de moartea lui Ferrero, i-a adus sâmbătă un omagiu acestuia, numindu-l un "antreprenor născut" și apreciind că a fost unul dintre protagoniștii industriei italiene "întotdeauna înaintea gândirii timpului său în inovarea unor produse și în munca sa tenace și rezervată", relatează Mediafax citând The Guardian.

După ce a apărut informația că Michele Ferrero s-a stins din viață, Twitter a fost inundat cu mesaje de la oamenii din întrega lume, omagindu-l pe cel care le-au "îndulcit" viața.

Moartea sa deschide problema succesiunii la grupul controlat de Ferrero, care are vânzări de aproximativ 8 miliarde de euro (9 miliarde dolari), scrie Reuters.

Ferrero Giovanni, fiul lui Michele Ferrero,  a devenit director executiv al imperiului de ciocolată după ce fratele său mai mare Pietro, moștenitorul ales, a murit de un atac de cord în 2011, în Africa de Sud.

Familia Ferrero se afla în topul celor mai bogați oameni din lume al revistei Forbes pe locul 30, cu o avere estimată la 23,4 miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel