Michel Aoun AVERTIZEAZĂ: Libanul se îndreaptă spre INFERN

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele Michel Aoun avertizează asupra faptului că Libanul are nevoie urgent de un nou guvern pentru a fi rezolvată criza amplificată de explozia din portul Beirut.

Libanul se îndreaptă spre "infern" dacă un nou guvern nu este format în cel mai scurt timp, a avertizat luni şeful statului Michel Aoun, transmite Agerpres, citând AFP. Declarațiile vin în contextul în care procesul de formare a unui cabinet pare să fi intrat în impas.

"Suntem confruntaţi cu o criză în formarea unui guvern, ceea ce n-ar fi trebuit să se întâmple pentru că termenele care aşteaptă Libanul nu permit să se piardă un singur minut", a declarat Aoun.

Partidele politice libaneze s-au angajat la începutul lui septembrie să formeze un cabinet "de misiune", format din miniştri "competenţi" şi "independenţi" în termen de două săptămâni pentru a scoate ţara din impasul economic, a anunţat preşedintele francez Emmanuel Macron cu prilejul unei vizite la Beirut.Totuși, procesul bate pasul pe loc din cauza divergenţelor privind atribuirea portofoliilor ministeriale.

Libanul se confruntă de un an cu una dintre cele mai grave crize economice, sociale şi politice din istoria sa. Criza a fost amplificată de pandemia de COVID-19 şi de explozia tragică de pe 4 august, din portul Beirut. Comunitatea internaţională, şi în special Franţa, cere de la Liban reforme structurale în contrapartidă la un sprijin internaţional de mai multe miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel