Dragnea, dosar DNA: Europenii îngrijoraţi de acuzaţiile OLAF

Michael Schneider, preşedintele grupului PPE al Comitetului European al Regiunilor, şi-a declarat îngrijorarea faţă de acuzaţiile OLAF la adresa liderului social-democrat Liviu Dragnea. 

"PPE sprijină puternic investiţiile în UE şi susţine o utilizare eficientă a fondurilor structurale, îmbunătăţirea capacităţii administrative, mai ales a achiziţiilor publice. În plus, doresc să reafirm responsabilitatea politică pe care o avem pentru cheltuirea banilor UE, care include şi lupta împotriva corupţiei. Suntem îngrijoraţi să vedem acuzaţiile OLAF (Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă) împotriva şefului partidului de guvernământ român. În orice stat membru UE, această situaţie ar provoca imediat demisia politicianului respectiv până la clarificarea cazului în justiţie", a afirmat Schneider, sâmbătă, la Cluj-Napoca, în discursul rostit în cadrul Congresului Ligii Aleşilor Locali ai PNL.

El a subliniat că fiecare lider politic local, regional şi naţional are datoria de a combate corupţia, deoarece contravine încrederii cetăţenilor în valorile democratice şi dezvoltării sănătoase a comunităţilor.

"În acelaşi timp, sunt sigur că OLAF nu intenţionează să creeze obstacole în calea investiţiilor. Dimpotrivă, scopul său este de a asigura o utilizare responsabilă a banului public, astfel încât fiecare euro investit în regiunea şi oraşul dumneavoastră să atingă un potenţial maxim, în interesul cetăţenilor", a spus preşedintele grupului PPE al Comitetului European al Regiunilor.

Decizii privind direcţia către care merge Europa

Acesta a vorbit despre impactul pe care legislaţia UE îl are asupra comunităţilor şi despre faptul că este important ca vocea acestora să fie auzită la Bruxelles, condiţii în care liderii regionali şi locali trebuie să aibă un punct de vedere nu doar asupra legislaţiei europene, ci şi să decidă direcţia către care va merge Europa. Schneider a vorbit şi despre importanţa ca politica de coeziune a UE să rămână disponibilă pentru toate statele membre şi regiunile, independent de dezvoltarea lor, şi a subliniat necesitatea simplificării procedurilor de acordare a fondurilor structurale şi de investiţii.

Comitetul European al Regiunilor este o instituţie creată acum 20 de ani prin Tratatul de la Maastricht şi reprezintă Adunarea politică a reprezentanţilor locali şi regionali ai UE, cu 700 de membri şi supleanţi din 28 de state ale UE. Delegaţia României în Comitetul Regiunilor este compusă din 15 membri şi este a 7-a cea mai mare delegaţie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel