Michael Heseltine: Marea Britanie poate renunța la Brexit

Marea Britanie ar putea renunța la Brexit dacă economia suferă un impact care să aducă în prim plan o nouă generație de politicieni , a declarat fostul ministru conservator Michael Heseltine.

Heseltine, care a ajutat la înlăturarea lui Margaret Thatcher în 1990, dar care nu a reușit să îi ia locul, a declarat că Marea Britanie ar putea face noi alegeri în doar doi ani și că premierul Theresa May nu va conduce partidul la aceste alegeri.

Un susținător al aderării la UE, Heseltine spune că nu a prevăzut un scenariu în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană. 

"Există acum posibilitatea ca Brexit să nu mai aibă loc, dar va fi necesară o schimbare a opiniei publice", a declarat Heseltine, în vârstă de 84 de ani, într-un interviu pentru Reuters.

"Pot exista indicii, dar nu există dovezi substanțiale despre mișcarea opiniei publice. Cred totuși că se va întâmpla. Cred că opinia publică va reacționa", a spus el.

Heseltine a declarat că schimbarea de atitudine în politica Brexit de către partidul Partidului Laburist din opoziție - inclusiv în problema pieței unice europene și uniunii vamale, pentru o perioadă de tranziție -spune el, că este vântul unei schimbări în opinia publică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel