Mișcare de amploare: ”Nu cedez Roșia Montană”. PROTESTE în București și Cluj

Protest Roșia Montană
Protest Roșia Montană

Pe Facebook se pregătește o amplă mișcare împotriva Guvernului Tudose. 

de-click.ro anunță că ”Roșia Montană este în pericol” și că ”acesta este cel mai important email pe care l-am scris în ultimii ani. Guvernul Tudose vrea să stingă arbitrajul cu Gabriel Resources și să cedeze Roșia Montană. Primul pas deja l-a făcut anunțând că va încerca să retragă dosarul Roșia Montană de la UNESCO.”

Comunitatea a trimis un link unde se poate modifica poza de profil la Facebook cu una pe care scrie ”Nu cedez Roșia Montană”. 

(w670) 

În plus, face o chemare în stradă pentru vineri, 1 septembrie 2017, în București, la Piața Victoriei, și-n Cluj, la Piața Unirii. 

Iată în continuare textul transmis prin e-mail: 

Pentru mine și colegii mei de la de-clic, Roșia Montană este acasă. Deși nu m-am născut în satul din Apuseni, acolo am învățat să lupt pentru libertate și să-mi pun speranța în oameni. Tot acolo, am decis că voi rămâne în România pentru a lupta împotriva unui sistem corupt și puternic alterat de lăcomia politicienilor. În toți acești ani, Roșia Montană a fost speranța că România poate avea un viitor mai bun. Ce simt eu legat de Roșia Montană, simt mii de oameni din toate colțurile lumii. Ne leagă o profundă solidaritate și o voință de fier.

Acum, după patru ani de la protestele din 2013, Guvernul Tudose se joacă din nou cu focul sau mai bine zis, cu cianura. Primul-ministru vrea să bată palma cu Gabriel Resources și să distrugă Roșia Montană. Motivațiile sale sunt multiple: de la teama de a se afla de afacerile sale dubioase cu RMGC, la dorința de a rămâne servil unei corporații care a știut să îi fie complice.

În ultimele săptămâni, presa a scris despre dorința premierului de a pune capăt arbitrajului cu Gabriel Resources. Guvernul vrea să se dea bătut, să semneze o pace care va îngenunchea România. Pentru stingerea litigiului, Tudose vrea să cedeze Roșia Montană și să permită avansarea minei. Primul pas a fost făcut, așa cum chiar premierul a mărturisit: va încerca să retragă dosarul Roșia Montană de la UNESCO și să ia șansa protejării patrimoniului și dezvoltării durabile a localității.

[citeste si]

În 2013 puterea lor era aproape absolută: coaliția de guvernare avea o majoritate covârșitoare și nimic nu părea să le pună frână. Dar mobilizarea fără precedent a cetățenilor și hotărârea cu care am asaltat strada, i-a făcut să dea înapoi. Am continuat protestul în ciuda vremii, a oboselii, a presei care născocea cele mai deșănțate minciuni despre noi. Toamna românească, așa cum a fost numit protestul nostru, a făcut înconjurul pământului, am apărut pe prima pagină a marilor ziare și am inspirat cetățeni din toată lumea.

Anunțul privind retragerea dosarului UNESCO sau încetarea arbitrajului ar putea sosi oricând. Evenimente de protest sunt programate în toată țara pe 1 septembrie, adică peste doar 2 zile. Este crucial să ne mobilizăm până atunci și să demonstrăm că suntem uniți, solidari și fermi.

Schimbă-ți acum fotografia profilului de Facebook și pregătește-te de protestul pentru Roșia Montană: pet cu pietricele, banner, pancartă, un mesaj inteligent pentru clasa politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel