MH17, avion prăbușit în Ucraina. Ancheta este deja compromisă, susține un expert

Un analist al Washington Post susține că ancheta în cazul prăbuşirii avionului malaezian în estul Ucrainei este deja compromisă. Mark Rosenker, fostul preşedinte al Comisiei pentru siguranţa transporturilor din SUA, spune asta în contextul în care primii ajunși la locul tragediei au fost câţiva mineri, localnici dotaţi cu camere de luat vederi sau copii, în căutare de suvenire.

În circumstanţe normale, primii care sosesc la locul prăbuşirii unui avion sunt profesionişti, care delimitează zona, filmează toate detaliile, examinează şi trimit spre analiză părţi ale epavei aeronavei. După prăbuşirea avionului MH17 al companiei Malaysia Airlines, joi, primii care au sosit la locul tragediei au fost câţiva mineri, anchetatori amatori, localnici dotaţi cu camere de luat vederi sau copii, în căutare de suvenire.

Citește și: Cea mai crâncenă coincidență la Malaysia Airlines

Aceştia umblau printre rămăşiţele avionului, a cărui prăbuşire s-a soldat cu moartea tuturor celor 298 de persoane de la bord. Unii stropeau cu apă peste tot, alţii făceau fotografii şi filmuleţe pe care le puneau pe YouTube.

"Este un loc contaminat", a apreciat Mark Rosenker, citat de Mediafax. "Este absolut oribil. Ar putea lipsi mai multe părţi", a adăugat el.

Faptul că toate detaliile legate de accident fac obiectul disputei între părţile aflate în conflict în estul Ucrainei va îngreuna şi mai mult elucidarea circumstanţelor tragediei, apreciază analiştii. Pe fondul revendicărilor, dezminţirilor şi dezinformării, nu se poate şti sigur nici unde se află cutiile negre ale avionului, care ar fi fost de folos în anchetă, mai spun ei.

Vezi și: Lansatorul de rachete sol-aer. Cum încearcă prorușii să șteargă urmele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel