EXCLUSIV  Metrou Otopeni pentru 2020. Ministrul Șova: Am hotărât recent - video

Mihai Ciobanu / 13 aug 2018 / 13:06 Salveaza PDF Comentarii
Lucian Șova
Descriere foto: Lucian Șova

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a dezvăluit, la DC News, că s-a găsit o soluţie pentru a se realiza, totuşi, legătura feroviară între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni până la deschiderea Euro 2020.

Lucian Şova, ministrul Transporturilor, a declarat, într-un interviu acordat DC News, că s-a găsit o soluţie viabilă pentru ca legătura feroviară între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni să fie realizată până în anul 2020, atunci când sunt programate a se desfăşura, la Bucureşti, meciuri de la Campionatul European de Fotbal.

"Am hotărât recent ca legătura de la Gara de Nord, pe calea ferată, la Aeroportul Otopeni să o facem cu CFR Infrastructură. Şi voi face acest lucru împreună cu cei de la CFR, fie că mă duc şi eu să dau cu târnăcopul acolo, ca la Bumbeşti – Livezeni. Dar ştiu că, măcar din perspectiva mobilizării, avem de rezolvat nişte probleme legate de unele capabilităţi tehnologice pe care CFR nu le are, dar le-a cerut să pregătească un program cadru de achiziţii pentru unele elemente pe care nu le pot ei produce.

Necondiţionat, va fi gata înainte de evaluarea pe care o va face UEFA privind îndeplinirea condiţiilor pentru organizarea Campionatului European 2020. […] Am reuşit să facem o achiziţie publică şi avem contract pentru Studiul de Fezabilitate, cu două luni termen de elaborare a acestuia. Din informaţii pe care le am cu caracter informal a fost identificat şi culoarul de expropriere care nu afectează construcţii existente şi soluţia tehnică: terestru până în proximitatea DN1, apoi viaduct – supratraversarea DN1 – cu staţie în etajul 1 al parcării de la terminalul aeroportului. Lucru pe care nu concept să îl facem până în 2020. […] Se vor folosi automotoare, iar drumul nu va dura mai mult de 15 minute. Linia se va construi pentru o viteză de circulaţie de cel puţin 120 km/h", a declarat ministrul Lucian Şova.  

Urmăreşte declaraţiile lui Lucian Şova aici:


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27