Metrou Otopeni. Investiție japoneză, cu termen limită

Andi Miron / 16 ian 2018 / 19:33 Salveaza PDF Comentarii
metrou Bucuresti
Descriere foto: metrou Bucuresti

Oficialii guvernamentali s-au întâlnit cu delegația oficială și economică din Japonia, condusă de Kotaro Nogami, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Shinzo Abe, pentru a discuta despre construcția Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni. 

Oficialii Ministerului Transporturilor şi ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu au prezentat delegaţiei japoneze stadiului proiectului Magistralei 6 de metrou, 1 Mai – Otopeni.

„Sperăm să putem avansa cât mai mult în cursul anului 2018. Aşteptăm cu mare interes punctul de vedere al Japan International Cooperation Agency asupra documentaţiei privind licitaţia, pentru a putea demara efectiv licitaţia în luna februarie şi a fi în măsură să semnăm contractele de execuţie în luna octombrie”, a spus Stănescu.

 

330 de milioane de euro, investiție japoneză

 

Banca Japoniei pentru Cooperare Internaţională a anunţat finanţarea lucrărilor construcţiei magistralei de metrou 1 Mai - Otopeni cu aproximativ 330 milioane euro. Linia de metrou  între Bucureşti şi Otopeni, respectiv între 1 Mai - Aeroportul Henri Coandă, înseamnă 14,2 km de linie şi 12 staţii de metrou, costurile proiectului fiind de circa 1.3 miliarde euro.

Mai mult, conform oficialilor Ministerului Transporturilor, metroul spre aeroport ar putea finalizat în 2020, odată cu organizarea, în Bucureşti, a 4 meciuri  de la Campionatul European din 2020. Proiectul este ținut la sertar încă din anul 2007, când Banca Japoniei pentru Cooperare Internațională a anunțat finanțarea lucrărilor, notează Capital.ro.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24