Metrou în Timişoara. Robu: Avem o altă variantă

Sursa: Metrorex
Sursa: Metrorex

Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, că Timişoara va avea metrou, însă acest obiectiv va fi construit în cadrul unui program naţional ce prevede realizarea de metrouri în oraşele cu populaţie mai mare de trei sute de mii de locuitori. 

În anul 2013, edilul Timişoarei lansase în premieră ideea ca liniile de tren care traversează oraşul să fie duse în subteran, iar în intervalul când nu circulă trenurile, să fie folosite în sistem S-Ban, ca metrou. Nicolae Robu a afirmat vineri că nu mai este de actualitate ducerea liniilor de tren în subteran, întrucât CFR a obţinut finanţare europeană pentru adăugarea a încă unei linii pe lungimea actuală a celei mobile şi timp de 20-30 de ani acestea nu vor putea fi modificate. 

"Dar avem o altă versiune de proiect pentru metrou"

"Se vorbeşte că va fi un program naţional de realizare de metrouri în oraşele cu populaţie de peste trei sute de mii de locuitori. Un program naţional, care nu este o prostie, ci o necesitate, iar noi vom fi pe fază. În 2013, când am afirmat eu că este nevoie de metrou, toţi mă ridiculizau. Va veni ziua în care se va face metroul, nu am spus că eu îl voi face, dar acesta este cursul firesc, spre a conserva terenul de la suprafaţă pentru a avea cât mai multe spaţii verzi", a explicat Nicolae Robu. 

El a dat exemplul din Singapore, unde este plin de viaţă şi de verdeaţă pentru că acolo se merge cu construcţiile şi pe verticală, dar şi în subteran, pe câte zece etaje. "Şi noi va trebui să renunţăm la inhibiţii şi să înţelegem că omenirea a ajuns la un alt nivel tehnologic decât cel cu care am fost noi obişnuiţi. Nu suntem la acel nivel de top mondial, dar nu e cazul să avem inhibiţii", a mai adăugat Nicolae Robu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel