Metrou Bucureşti - Otopeni. Corina Creţu, anunţ despre începerea lucrărilor

Mihai Ciobanu / 07 iul 2018 / 09:59 Salveaza PDF Comentarii
metrou Bucuresti  - Otopeni
Descriere foto: metrou Bucuresti - Otopeni

Comisarul european Corina Creţu a explicat care este stadiul proiectului de construire a magistralei de metrou 6, până la Otopeni. 

Comisarul european Corina Creţu a explicat, la Antena 3, care este stadiul proiectului magistralei 6 de metrou, care va ajunge până la aeroportul Otopeni.

"Linia de metrou 6, de la Gara de Nord la Otopeni are o valoare de aproape 700 de milioane de euro. Iniţial serviciile noastre au cerut câteva informaţii suplimentare iar acum proiectul este în evaloare. După finalizarea evaluării, Regio va putea lua o decizie finală, eu sper cât mai curând pentru a putea începe licitaţiile cât mai curând. [...] Au existat o serie de deficienţe legate de acest proiect în ceea ce priveşte programul care a fost prezentat iniţial [...] dar aşa cum am spus, autorităţile române au oferit toate clarificările necesare în ultimele luni. Sper că va fi un rezultat pozitiv", a declarat Corina Creţu.

Referitor la data la care ar putea începe efectiv lucrările de construire a noii magistrale de metrou, Corina Creţu a declarat: "Atunci când vine vorba de implementare, e responsabilitatea statelor membre. În funcţie de cât de mult va dura licitaţia, de contestaţii... Faptul că nu avem o perioadă de timp maximă de soluţionare a contestaţiilor duce la întârzierea multor proiecte."


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22