Metrou Bucureşti - Otopeni. Corina Creţu, anunţ despre începerea lucrărilor

Comisarul european Corina Creţu a explicat care este stadiul proiectului de construire a magistralei de metrou 6, până la Otopeni. 

Comisarul european Corina Creţu a explicat, la Antena 3, care este stadiul proiectului magistralei 6 de metrou, care va ajunge până la aeroportul Otopeni.

"Linia de metrou 6, de la Gara de Nord la Otopeni are o valoare de aproape 700 de milioane de euro. Iniţial serviciile noastre au cerut câteva informaţii suplimentare iar acum proiectul este în evaloare. După finalizarea evaluării, Regio va putea lua o decizie finală, eu sper cât mai curând pentru a putea începe licitaţiile cât mai curând. [...] Au existat o serie de deficienţe legate de acest proiect în ceea ce priveşte programul care a fost prezentat iniţial [...] dar aşa cum am spus, autorităţile române au oferit toate clarificările necesare în ultimele luni. Sper că va fi un rezultat pozitiv", a declarat Corina Creţu.

Referitor la data la care ar putea începe efectiv lucrările de construire a noii magistrale de metrou, Corina Creţu a declarat: "Atunci când vine vorba de implementare, e responsabilitatea statelor membre. În funcţie de cât de mult va dura licitaţia, de contestaţii... Faptul că nu avem o perioadă de timp maximă de soluţionare a contestaţiilor duce la întârzierea multor proiecte."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel