EXCLUSIV  Metodă terapeutică: Ia o foaie şi un pix. 20 de întrebări care te vor ajuta să te cunoşti mai bine

femeie
femeie

Vreau să te gândeşti la răspunsurile următoarelor întrebări. Să ţi le pui cu mintea şi inima deschisă.

Deseori întrebările pe care ni le punem au puterea de a aduce la suprafaţă multe gânduri şi trăiri reprimate, evitate de creierul nostru. Reflectând şi răspunzându-ţi singur la aceste întrebări şi nu numai, vei putea să-ţi faci ordine în gânduri şi să-ţi reaminteşti ce este important pentru tine. Vei putea să faci din nou cunoştinţă cu tine, cu sinele tău adevărat. Poţi lua o hârtie/caiet în care să scrii întrebările şi răspunsurile tale, să le reciteşti atunci când simţi nevoia şi vrei să nu te abaţi de la menirea ta. Aceasta este o metodă terapeutică care te va ajuta să te dezvolţi personal.

1. Care este cel mai frumos lucru pe care l-ai văzut vreodată?

Închide ochii şi încearcă să-ţi aminteşti cea mai frumoasă şi magică imagine la care ai avut ocazia să fii martor. O întâmplare, un gest, un peisaj, un zâmbet, orice îţi poate apărea în întunericul obscur. Ai încredere în intuiţia ta, în simţurile tale, ele ştiu ce te-a impresionat cel mai mult. Nu numai că îţi va aduce zâmbetul pe buze şi vei retrăi experienţa aşa cum a fost ea aievea, dar îţi va da impulsul să cauţi frumosul în fiecare zi.

2. Ce simți că îți lipsește?

După ce plânge sufletul tău cel mai mult? Poţi să recapeţi ceea ce ai pierdut sau n-ai avut niciodată? Dacă da, fă primii paşi şi adu o schimbare în viaţa ta, umple acel spaţiu gol. Oricât de greu ar părea, lucrurile sunt mai simple decât le percepem noi. Sunt mai posibile. Dar necesită efort şi multă voinţă. Dacă pierderea e ireversibilă, creează o conexiune cu obiectul lipsei tale, o conexiune pe care nimeni nu va putea să ţi-o ia vreodată. Va dăinui mereu în inima ta. Căci ceea ce am pierdut va fi al nostru pentru totdeauna.

3. De cine îți este dor acum? De ce?

Dacă ţi-e dor şi fiinţa dragă e încă în viaţă, oriunde în lume, azi e timpul să o cauţi şi să-i oferi o îmbrăţişare mare. Sau măcar un ,,te iubesc” dacă distanţa e mare. Desigur, dacă ea nu ne răspunde la sentimente, e bine să ştim că trebuie să o lăsăm să plece din sufletul nostru. Dacă n-o mai putem vedea niciodată pe persoana de care ne e un dor cumplit, putem închide ochii şi putem simţi cum ne bate în piept. Cum nici timpul, nici spaţiul imens, nici măcar Universul, nu va putea vreodată să ne distanţeze de fiinţa iubită.

4. Cât de mult contează banii pentru tine? De ce?

Aminteşte-ţi că inima noastră e infinită şi că niciun lucru material nu va putea să o umple, nici măcar să o atingă.

5. De cine/ce nu ar trebui să îți pese?

Dacă nu ar trebui, care este motivul pentru care încă îţi pasă? Caută să vezi ce anume nu te lasă să te desprinzi de oamenii/lucrurile care îţi fac mai mult rău decât bine.

6. Care este ultimul lucru pe care l-ai citit (carte, citat, articol, versuri etc) care chiar simți că te-a ajutat în vreun fel?

Împărtăşeşte-l cu alţii. Transmite lumii din învăţăturile şi trăirile tale pentru a contribui la schimbare. Învaţă să aplici practic ce ai învăţat. Cunoştinţele teoretice nu-ţi vor ţine de cald în vremurile reci.

7. Ce te fascinează?

Caută lucrurile care te fascinează şi sădeşte-le în inima ta.

8. La ce te consideri a fi talentat?

Toţi oamenii se pricep de minune la ceva, doar că mulţi nu s-au explorat suficient pentru a-şi cunoaşte talentul. Descoperă-ţi şi slefuieşte-ţi talentul, fă din pasiunea ta un mod de a trăi. O abilitate deosebită pe care o putem avea este să ajutăm la o lume mai bună, prin realizarea de activităţi la care ne pricepem.

9. Care sunt oamenii care chiar contează pentru tine cu adevărat?

Acei oameni lângă care te simţi acasă. Sunt locul tău cel mai bun. Ţine-i aproape, căci ei sunt sursa ta continuă de inspiraţie şi fericire. Fii plin de recunoştinţă că eşti aproape de ei.

10. Care este minciuna pe care ți-o spui cel mai des?

Dacă ai reuşit să o identifici şi să o conştientizezi, acesta e primul pas spre eliberarea de ea. Minciuna faţă de noi înşine funcţionează atâta timp cât fugim de conştientizarea ei.

11. Dacă oamenii ţi-ar urma exemplul, ce exemplu le-ai da?

12. Care este amintirea care te face să zâmbești cel mai tare? De ce?

13. Cum ai defini viața ta ideală?

14. Când ai făcut ultima oară un lucru pentru prima oară?

15. Ce ai făcut ultima oară când ai adormit epuizat, dar fericit?

16. Dacă ai fi singurul om rămas pe pământ, cum ți-ai ocupa timpul, astfel încât să nu te plictisești?

17. Ce anume îți menține speranța vie?

18. Care este cea mai importantă valoare a ta?

19. Lumea are nevoie acum de (înlocuiește cu sugestia ta)?

20. La sfârşit, cum vrei să fii ținut minte sau cum vrei să te ții tu minte?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel