Metoda Andronescu la englezi. Interlopi români studenți la Londra, fără liceu

Niște interlopi români au ajuns studenţi la Londra, deşi n-au terminat nici liceul.

Zeci de tineri din Vaslui, majoritatea fără studii liceale şi apropiaţi ai lumii interlope locale, au devenit în ultimii doi ani studenţi la un cunoscut colegiu din Londra. Ei au minţit la înscriere, luându-şi angajamentul ca până la sfârşitul studiilor să prezinte documentele şcolare din România, iar acum beneficiază de o bursă de sprijin de 10.000 de lire sterline pe an.

Deși au reuşit să se înscrie la un colegiu din Londra, unii dintre ei nici măcar nu ştiu să scrie. În momentul în care s-au înscris la studiile postliceale, aceştia i-au asigurat pe britanici că vor prezenta documentele şcolare din România. După ce au primit însă banii pe primul an de studii, ei au dat au abandonat cursurile.

Totul a ieşit la iveală în timpul cercetărilor într-un dosar de trafic de persoane, în care Alex Andrei Mandache (32 ani) din Vaslui e acuzat că a racolat o tânără pe care a obligat-o să se prostitueze în Londra. În faţa procurorilor de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Mandache nu doar că s-a declarat nevinovat, însă a susţinut că este student la Londra.

Surpriza a venit în momentul în care Mandache fost pus să scrie declaraţia şi a întâmpinat mari dificultăţi. Tânărul a recunoscut că are doar şapte clase şi că s-a înscris la Colegiul "Saint Patrick" din Londra în baza unui curriculum vitae şi a unei declaraţii pe propria răspundere prin care îşi lua angajamentul ca, până la sfârşitul celor patru ani de studii, să prezinte documentele şcolare din România.

La audieri, anchetatorii au constatat că mai mulţi martori din dosar, inclusiv tânăra obligată să se prostitueze, erau studenţi la acelaşi colegiu londonez, majoritatea fiind în aceeaşi situaţie: fără liceu. Mai mult, unii dintre ei nu erau nici măcar absolvenţi de opt clase.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel