METEO: Vara aceasta, cea mai călduroasă din istorie

Prognozele pentru temperaturile din această vară au dus la deschiderea unor ample dezbateri între cercetători. Dacă cei germani spun că vara lui 2014 va fi cea mai călduroasă din istorie, Tim Barnett, unul dintre cei mai cunoscuți climatologi, susţine că estimarea germanilor nu este precisă, deoarece metodele folosite sunt depăşite.

Potrivit cercetătorilor germani, vara aceasta  va fi cea mai călduroasă din istorie. Potrivit lor, probabilitatea ca această prognoză să se realizeze este de 75%.

Temperaturile neobişnuit de ridicate vor fi legate de fenomenul El Niño, care se petrece atunci când apele din zona de Ecuator a Pacificului sunt neobişnuit de calde, transmite Independent.co.uk. Oamenii de ştiinţă germani speră că acest avertisment va ajuta ţările să se pregătească din timp pentru secetă.

În contradicție cu estimările cercetătorilor germani,  Tim Barnett, un climatolog cunoscut, susţine că estimarea germanilor nu este precisă, deoarece metodele folosite sunt depăşite.

 În România, cea mai călduroasă vară din ultimii 51 de ani a fost înregistrată în 2012. În acelaşi an, în SUA s-au înregistrat, în perioada iulie - august, cele mai ridiate temperaturi medii din istoria acestei ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel